Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen traineeprogramma

Wanneer starten jullie met een nieuwe traineegroep? 
Twee keer per jaar proberen wij (afhankelijk van het animo bij onze opdrachtgevers) een nieuwe traineegroep te starten. Meestal start er in februari/maart en oktober een nieuwe traineegroep. Wil jij op de hoogte blijven van vacatures? Meld je aan voor onze job alert!

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden? 
Gedurende het traineeprogramma kom je in dienst bij de organisatie waar jij je eerste opdracht uitvoert of waar jij 2 jaar lang aan de slag gaat. Dit betekent dat de arbeidsvoorwaarden van die organisatie voor jou van toepassing zijn. Wel zijn er over een aantal zaken gezamenlijke afspraken gemaakt: 

  • Salarisschaal: je wordt ingeschaald in schaal 8, periodiek 0 (€3.052 bruto per maand). Na één jaar ga je (bij goed functioneren) een trede omhoog;
  • Individueel Keuze Budget (IKB): daarnaast ontvang je bij je dienstverband een IKB. Dit is een percentage van jouw salaris dat je vrij kunt besteden. Dit wordt maandelijks voor je gereserveerd in een ‘potje’. Je kan gedurende het hele jaar zelf bepalen waar jij het budget aan besteedt. Het opgebouwde budget kan worden uitgekeerd in geld, omgezet in extra vakantie-uren of later in het jaar worden uitbetaald. Dit bepaal je helemaal zelf!; 
  • Reiskosten: je reiskosten worden vergoed op basis van €0,23 per kilometer (maximaal 75 km enkele reis) of tweede klas openbaar vervoer (mits je naar kantoor reist);
  • Thuiswerkvergoeding van €3,- per dag op de dagen dat je thuiswerkt;
  • Kosten ontwikkelprogramma: de kosten voor het ontwikkelprogramma nemen wij voor onze rekening. Het ontwikkelprogramma volg je binnen werktijd;
  • Interne kandidaat: vanaf dag 1 ben jij al interne kandidaat bij Talentenregio en mag je gebruikmaken van alles wat Talentenregio te bieden heeft!

Wat voor opdrachten bieden jullie in het traineeprogramma? 
Elke startperiode bieden wij diverse opdrachten van verschillende opdrachtgevers aan. Hier hebben we geen vaste afspraken over. Dit betekent dus dat er elke ronde nieuwe en gevarieerde opdrachten binnen kunnen komen, van communicatie tot planologie.  

Welke organisaties doen mee aan het traineeprogramma? 
Welke organisaties er meedoen aan het traineeprogramma, verschilt per periode. Zo kan het zijn dat een gemeente het ene jaar wel meedoet aan het traineeprogramma, maar het andere jaar overslaat. Zodra de vacatures online staan, kun jij zien welke organisaties meedoen.

Ik zie dat er vaste en roulatie plekken zijn. Wat is het verschil? 
Bij een vaste plek zit je 2 jaar lang op dezelfde plek bij 1 opdrachtgever. Voor trainees die de behoefte hebben om te specialiseren is dit interessant. Ook kan het zijn dat je 2 jaar lang diverse opdrachten uitvoert op 1 afdeling. Een vaste opdracht betekent dus niet per definitie dat je 2 jaar lang hetzelfde doet. Wél blijf je bij een vaste opdracht 2 jaar lang binnen dezelfde organisatie. 
Bij een roulatie plek krijg je de mogelijkheid om 3 keer voor een periode van 8 maanden te rouleren van opdracht én opdrachtgever. Op deze manier kan je meerdere organisaties tijdens je traineeperiode leren kennen. Een ideale uitkomst wanneer je nog niet helemaal weet welke plek binnen de overheid bij jou past! 
Uiteraard blijf je met Talentenregio in gesprek gedurende je traineeperiode, waardoor er een mogelijkheid is om van een vaste opdracht naar een roulatie opdracht te gaan en vice versa. 

Hoe groot is een traineegroep? 
Een traineegroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 15 trainees. Het komt regelmatig voor dat er parallel meerdere groepen starten. 

Werk ik tijdens het traineeprogramma ook samen aan opdrachten? 
Naast de inhoudelijke trainingsdagen die je samen met jouw traineegroep volgt, bieden wij ook de mogelijkheid om samen aan opdrachten/casussen te werken. Er is ook ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast helpen trainees regelmatig bij de werving en selectie van nieuwe traineegroepen, de Topmanagementdag en andere evenementen. Mits je dat zelf leuk vindt natuurlijk! 

Ik weet niet zeker of mijn opleidingsachtergrond geschikt is. Kan ik wel meedoen aan het traineeprogramma? 
In het traineeprogramma kennen we de vaste plekken en de roulatieplekken. Voor de vaste plekken is meestal een specifieke opleidingsachtergrond of affiniteit met het onderwerp vereist. Voor onze roulatieplekken is het van belang dat je minimaal een HBO opleiding hebt afgerond. In welke richting hebben wij geen specifieke voorkeur, maar het is wel van belang dat je breed geïnteresseerd bent in maatschappelijke vraagstukken en affiniteit hebt met werken voor de overheid. 

Hoe vaak heb ik een trainingsdag vanuit Talentenregio?
In ons traineeprogramma heb je gemiddeld 2 keer per maand 1 trainingsdag (met uitzondering van de zomervakantie). In de zomer hebben wij een zomerstop, dus die trainingsdagen spreiden wij over de andere maanden in het jaar. Het kan dus voorkomen dat je drie trainingen hebt in 1 maand, of slechts één training. Wij proberen uiteraard de trainingen zodanig te spreiden dat je het niet te druk krijgt naast je reguliere werkzaamheden bij een opdrachtgever. 
Trainingsdagen vinden plaats op een fysieke locatie of online vanuit huis. Hier proberen wij een goede balans voor jullie in te vinden. Indien de training op locatie is dan proberen wij een (externe) locatie te faciliteren in de regio. Het kan dus voorkomen dat je een training hebt bij 1 van onze organisaties, of op een externe locatie ergens in de regio. 

Is er een mogelijkheid om thuis te werken? 
De meeste organisaties in onze regio bieden de mogelijkheid om 1 á 2 dagen op kantoor te werken en de rest van de dagen thuis. Dit gaat in overleg met jouw opdrachtgever. Verder bepaalt ook de inhoud van de opdracht of het mogelijk is om thuis te werken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met ons via 0529-438 900 of trainee@talentenregio.nl