Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmarktcommunicatie 

Wij managen talent en stimuleren zowel ontwikkeling als werkplezier. Om dit te kunnen realiseren, zetten wij arbeidsmarktcommunicatie in. Arbeidsmarktcommunicatie betekent voor ons meer dan alleen werving en selectie. Binnen Talentenregio bestaat een uniek samenwerkingsverband van 26 overheidsorganisaties, waarbinnen iedere medewerker diens talenten kan én mag inzetten. De manier waarop wij van betekenis kunnen zijn voor alle medewerkers, binnen en buiten Talentenregio, dragen wij graag uit. Daarom houden wij ons bezig met arbeidsmarktcommunicatie over Talentenregio en over de individuele organisatie. Concreet betekent dit dat wij ons bezig houden met de volgende onderwerpen: 

Ondersteuning bij directe werving 
Wij bieden de aangesloten organisaties de mogelijkheid om hen te ondersteunen bij het werven voor moeilijk vervulbare vacatures. Wij hebben arbeidsmarktdata tot onze beschikking waardoor wij Talentenregio-organisaties meer inzicht kunnen geven over welke strategische keuzes zij kunnen maken bij de werving en selectie. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van onze LinkedIn Jobslots. Een Jobslot is een plek op LinkedIn waar vacatures kunnen worden geplaatst. De vacature wordt gekoppeld aan kandidaten op LinkedIn die matchen met de betreffende vacature. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Merlien Jansma, projectleider arbeidsmarktcommunicatie. 

Employer Branding
Naast het werven van nieuw talent, vinden wij het belangrijk dat wij aantrekkelijk zijn en blijven voor onze medewerkers. Daarom houden wij ons zich bezig met Employer Branding. Niet alleen voor Talentenregio als merknaam, maar ook voor de individuele organisatie. Zo upgraden wij onze LinkedIn pagina’s en website met aantrekkelijke vacatures, testimonials en andere inspirerende verhalen over werken binnen Talentenregio. Ook organiseren wij inspirerende workshops, webinars, trainingen en evenementen voor alle 8000 medewerkers die werkzaam zijn bij een Talentenregio-organisatie. Komende jaren gaan we actiever bezig met het neerzetten en uitrollen van ons employer brand. 

Employee Relationship Management 
Ook houden wij ons bezig met Employee Relationship Management. Dit houdt in dat wij ons inzetten voor nieuwe, huidige én eerdere relaties binnen onze doelgroep. Wij blijven continu in gesprek met onze doelgroep om input op te halen en hen te blijven inspireren en motiveren. Hiervoor zijn diverse netwerkgroepen opgezet en kunnen alle medewerkers op verschillende manieren met ons in contact komen. Ook organiseren wij jaarlijks (netwerk)evenementen zoals de Regiobijeenkomsten, de Topmanagementdag en de Talentenproeverij. 

Met onze arbeidsmarktcommunicatie willen wij een (indirecte) bijdrage leveren aan de maatschappij. Wil jij ook binnen Talentenregio werken? Bekijk gauw onze vacatures!