Overslaan en naar de inhoud gaan

Over het traineeprogramma

Meer weten over het traineeprogramma van Talentenregio? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wij zoeken jong talent!

Sinds 2012 heeft Talentenregio daarom een eigen traineeprogramma met het doel om jong talent kennis te laten maken met de overheid en te laten zien hoe leuk het is om voor de overheid te werken! Dit doen we door het faciliteren van een uitdagend en persoonlijk ontwikkeltraject. We werken jaarlijks met meerdere traineegroepen en doen dit in samenwerking met verschillende Talentenregio-organisaties. 

In ons 2-jarig traineeprogramma kennen wij twee routes: 
•    Een 2-jarig programma waarin je drie keer acht maanden een inhoudelijke opdracht bij verschillende overheidsorganisaties uitvoert;
•    Een 2-jarig programma waarin je twee jaar lang bij één organisatie een inhoudelijke opdracht uitvoert.

Programma indeling

Je krijgt een contract voor 36 uur per week, waarin je 32 uur per week werkzaam bent voor een Talentenregio-organisatie. Naast je inhoudelijke functie besteed je gemiddeld 4 uur per week aan jouw (persoonlijk) ontwikkelprogramma. 

Tijdens het ontwikkelprogramma ga je twee jaar lang aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je niet alleen, maar in een groep van 8 tot 12 trainees. Het is een intensief programma waar jij jezelf en jouw mede-trainees goed leert kennen. Het ontwikkelprogramma is gericht op jouw drijfveren en talenten, en hoe je deze het beste binnen de organisatie kunt inzetten. Hiervoor gebruiken wij de TMA-methodiek. Aan het einde van het traineeprogramma weet je waar jij goed in bent en waar jouw uitdagingen liggen. Je ontdekt wat bij jou past en bepaalt zelf welke richting jouw loopbaan opgaat!

Programma onderdelen 

TALENT&REGIO ontwikkelkompas
In jouw traineegroep werk je samen met een vaste trainer aan jouw persoonlijke ontwikkeling door het toepassen van reflectie, inspiratie en dialoog. Alle thema’s in het ontwikkelkompas komen gedurende twee jaar tijdens de trainingsdagen voorbij. Het eerste jaar is gericht op zelfinzicht en persoonlijk leiderschap (TALENT). Het tweede jaar richt zich op veranderkracht en collectieve intelligentie met elkaar en je omgeving (REGIO). 

Professionele ontwikkeling
Je volgt interessante trainingen en activiteiten om te werken aan je professionele ontwikkeling. Denk hierbij aan trainingen zoals politiek sensitiviteit, adviesvaardigheden en timemanagement. In het tweede jaar krijg je ook de ruimte om zelf trainingen uit te kiezen. 

Let’s Ynnovate
In de tweede en in de laatste opdrachtperiode start je met samenwerkingsopdrachten. Dit zijn opdrachten die je naast de reguliere opdracht uitvoert, samen met een aantal andere trainees. Dit doen we volgens de Ynnovate methodiek, die staat voor innovatie in aanpak, energie en resultaat. Ynnovate ziet innovatie niet als doel op zich, maar als een manier om te komen tot vernieuwende ideeën en inzichten bij uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen.

Coaches en mentoren 
Met jouw hulpvragen kun je terecht bij onze coaches en mentoren. Zij zijn werkzaam bij Talentenregio-organisaties en met hun ervaringsdeskundigheid helpen zij jou transparant en objectief. Zij bieden individuele begeleiding, gericht op jouw leerdoelen. 

Contact

Zit het antwoord op jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen of wil je meer informatie over het traineeprogramma? Klik dan op de button 'Meld je hier aan voor het traineeprogramma!' of neem zelf contact met ons op via trainee@talentenregio.nl of via 0529 - 438 900.

Wil jij ook ervaren hoe leuk het is om te werken voor de overheid en wil je deelnemen aan ons inspirerende traineeprogramma? Houd onze website en LinkedIn-pagina dan in de gaten!

Ben jij er klaar voor om de ambtenaar van de toekomst te worden?

Talentenregio-trainees op politieke excursie door Den Haag

In de eerste week van oktober ging een van de Talentenregio-traineegroepen op politieke excursie door Den Haag. De politieke excursie is een onderdeel van het persoonlijk ontwikkelprogramma. In 3 dagen leerden de 7 trainees alle ins & outs van deze politieke stad, bezochten de Tweede Kamer én gingen in gesprek met lobbyisten van verschillende provincies.

Lees hier het hele verhaal