Overslaan en naar de inhoud gaan

Westerveld

De gemeente Westerveld is een grote plattelandsgemeente in Zuidwest-Drenthe, waar natuur, cultuur, toerisme, ondernemen én prettig wonen, werken en leven hand in hand gaan. Genieten van de natuur kan bijvoorbeeld in de drie N2000-gebieden waarvan twee Nationale Parken. Musea, monumenten, archeologische sites, openluchttheaters en vele evenementen zorgen voor een rijk cultureel leven en een uitgebreide ‘sportieve agenda’. Prettig wonen kan in een van de 26 kernen – met in verhouding veel voorzieningen – óf in het uitgestrekte buitengebied.


Onze missie: Wij zijn een betrokken en gedreven organisatie en leveren transparante dienstverlening

Bestuur en organisatie willen met kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, de initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties stimuleren en faciliteren. De medewerkers van Westerveld zoeken meer en meer de interactie met inwoners, bedrijven en instellingen bij beleidsontwikkeling en –uitvoering.

De kracht van klein
De organisatie is volop in beweging en kenmerkt zich door weinig hiërarchie, korte lijnen en een informele werksfeer. Zo komen alle medewerkers eens in de drie weken bijeen voor informatie-uitwisseling, presentaties en afstemming: alle medewerkers vormen immers samen de gemeentelijke organisatie. Wanneer medewerkers van Westerveld hun organisatie moeten typeren, dan horen wij vaak: ‘de kracht van klein’, een platte organisatie, korte lijnen, de verantwoordelijkheden liggen laag, betrokkenheid, kansen voor ontwikkeling en ontplooiing.Bij de gemeente Westerveld werken ongeveer 170 medewerkers (rond de 130 fte) en iedere medewerker heeft een leidinggevende als aanspreekpunt voor HR-gerelateerde onderwerpen: in totaal zijn er vier leidinggevenden. De combinatie ‘verantwoordelijkheden laag in de organisatie’, zelfsturing en samensturing maken het mogelijk, de organisatie ‘plat’ te houden. Op inhoud wordt vooral samengewerkt en gespard met collega’s in de eigen organisatie én daarbuiten.