Overslaan en naar de inhoud gaan

Raalte

De gemeente Raalte ligt in het centrum van Salland, met zijn typerende coulisselandschap op de zandgronden. De agrarische bedrijven in Salland combineren vaak veeteelt en akkerbouw. Kenmerkend voor Salland zijn ook de talrijke landgoederen met kastelen en havezaten.


Over onze gemeente
Raalte is een veelzijdige gemeente met regionale voorzieningen op maatschappelijk, economisch, cultureel en dienstverlenend gebied. De aanwezigheid van het voortgezet onderwijs, een theater en een polikliniek zijn daar voorbeelden van. Ook op het gebied van wonen, werken en winkelen zijn er talrijke mogelijkheden in Raalte en in de omliggende dorpen.

De huidige gemeente Raalte bestaat sinds 1 januari 2001. Bij een gemeentelijke herindeling werden de voormalige gemeenten Raalte en Heino samengevoegd en ontstond één gemeente met 37.000 inwoners en een grondgebied van zo’n 17000 hectare. De gemeente Raalte bestaat uit 9 dorpen, gelegen te midden van agrarisch platteland, landgoederen en natuurgebied.

In de hele gemeente Raalte is de Sallandse mentaliteit van de bevolking herkenbaar. De Sallander kijkt graag eerst de kat uit de boom, maar heeft ook een Bourgondische inslag. De vele feesten en kermissen zijn daar het bewijs van. Sallanders vallen op door hun vriendelijkheid, belangstellendheid en een nuchtere kijk op zaken. De grote saamhorigheid in de gemeente Raalte komt tot uitdrukking in het bruisende verenigingsleven van alle dorpen.

Werken bij de gemeente Raalte
De gemeente Raalte is regelmatig op zoek naar talent die de beste prestaties in zichzelf aanboren. Mensen die het belang van de gemeente Raalte als samenleving voorop stellen en met gedurfde ambities en met het vertrouwen dat we actief samenwerken aan optimale resultaten voor inwoners, organisaties en bedrijven.

Voor meer informatie over de gemeente kijk op: www.raalte.nl