Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwartewaterland

Zwartewaterland is een bloeiende industriegemeente met het Zwarte Water als verbindende schakel tussen de kernen Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Kamperzeedijk en Genne. De nuchtere, hardwerkende bevolking is voor een aanzienlijk deel betrokken bij de tapijtindustrie, bouwnijverheid en scheepsbouw.


Doorontwikkeling
De gemeente Zwartewaterland werkt aan een doorontwikkeling van de organisatie. Wij streven naar een organisatie waar de klant centraal staat, procesmatig wordt gewerkt en waar beleid geïntergreerd ontwikkeld en uitgevoerd wordt. Deze kenmerken komen tot uitdrukking in de inrichting van de organisatie.

De structuur
De structuur bestaat uit vijf onderdelen met een duidelijke focus op de klant. Externe Dienstverlening voor klanten "aan de balie", de eenheden Ontwikkeling en Beheer werken werken voor de klanten "in de maatschappij" en Interne Dienstverlening voor de "interne klanten". De eenheid strategie & Control bedient het bestuur en directie. Onder het niveau van de eenheidsmanager is er geen hiërarchische laag, wat resulteert in een platte, niet hiërarchische organisatie. De eenheidsmanager geeft situationeel leiding aan de taakvolwassen medewerkers. De taakvolwassen medewerkers worden beoordeeld op de resultaten. Dit komt ook tot uitdrukking in de cultuur van de organisatie.

De organisatiecompetenties van de gemeente Zwartewaterland zijn: kwaliteitgericht, tactvol communiceren, resultaatgerichtheid en reflecteren.

Voor meer informatie over de gemeente kijk op: www.zwartewaterland.nl