Overslaan en naar de inhoud gaan

Kampen

De gemeente Kampen is een middelgrote Overijsselse gemeente met 50.000 inwoners en ligt centraal in Nederland. De rijke geschiedenis is nog steeds nadrukkelijk zichtbaar: een unieke historische binnenstad met ruim 500 beschermde monumenten en één van de mooiste stadsfronten van Nederland. Met de ligging aan het water, midden in het Nationaal Landschap IJsseldelta, is Kampen ook zeer aantrekkelijk voor toeristen. Kampen heeft en gebruikt ruimte. Ruimte voor wonen, werken, recreëren en ontwikkeling. De ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteiten gaat hand in hand met de ontwikkeling van de sociale kwaliteiten; de Stadsgehoorzaal, de vele goede voorzieningen op het terrein van sport, cultuur, welzijn en onderwijs en ons beleid om alle inwoners aan het maatschappelijke leven te laten deelnemen.


De organisatie
De gemeente Kampen heeft op 18 mei 2011 als tweede gemeente in Nederland het 'Investors in People' (IiP) certificaat ontvangen, omdat de gemeente Kampen continue bezig is met het optimaliseren van de bedrijfsvoering en medewerkers daarbij centraal stelt. Wat betekent dit voor jou? Denk dan aan flexibele werktijden, e-werken en goede opleidingsmogelijkheden.De organisatie is verdeeld in zes eenheden, heeft ruim 500 medewerkers met een gemiddelde leeftijd van net geen 45 jaar en heeft een prima huisvesting op een goed bereikbare locatie. We werken in een directiemodel. De gemeente Kampen kenmerkt zich door een krachtig en dynamisch bestuur in een open organisatie. Dat betekent dat we burgers betrekken bij beleidsontwikkeling; we de afstand tussen burger en bestuurder kleiner maken; we wijk- en dorpsgericht werken en dat we open en tijdig communiceren over besluitvorming.Gemeenschappelijk doel
De gemeente vormt een eenheid: alle ambtenaren en bestuurders werken vanuit de gedachte dat zij samen een gemeenschappelijk doel nastreven. Vanuit deze overtuiging neemt iedereen verantwoordelijkheid voor het eigen deel in het geheel. Effectiviteit en efficiency zijn belangrijke waarden en we spreken elkaar graag aan op resultaten. Wij zijn een open, transparante en toegankelijke organisatie. Dit alles verwachten wij ook van nieuwe collega’s, naast het voldoen aan de functie-eisen. Wij ontmoeten graag talenten die onbevangen de gemeentelijke organisatie versterken en met (vak)kennis en inzet de organisatie verrijken en vormen.

Voor meer informatie over de gemeente kijk op: www.kampen.nl