Overslaan en naar de inhoud gaan

Vitaliteit-inspiratie: hoe zit jij in je vel?

30-10-2023

Op onze vitaliteit-pagina vind jij inspirerende artikelen, challenges én tips & weetjes voor een gezonde leefstijl! Bekijk leerzame content over vitaliteit en ontdek welke Talentenregio-trainingen wij aanbieden om jouw vitaliteit een boost te geven. Terwijl de herfst zijn intrede doet en de dagen korter worden, is het de perfecte tijd om te focussen op je eigen welzijn. November is de maand waarin we ons afvragen: hoe zit ik in mijn vel?

Naarmate het jaar vordert, komen de feestdagen en het einde van het jaar dichterbij. Deze periode brengt vaak extra werklast, deadlines en de druk om doelstellingen te behalen met zich mee. Dit kan de stress op de werkvloer verhogen en ons welzijn beïnvloeden. Om deze reden is de Week van de Werkstress in het leven geroepen, die dit jaar plaatsvindt van 13 tot 17 november. Deze week staat in het teken van bewustwording rond werkgerelateerde stress en de impact ervan op onze gezondheid. Wat doe jij om werkstress in toom te houden en jezelf in balans te houden? 
 
De balans vinden 
Stress ontstaat vaak wanneer de balans tussen werk en privé verstoord is. Als deze disbalans te lang aanhoudt, kan stress chronisch worden. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de signalen van stress, die voor iedereen anders kunnen zijn. Denk aan gespannen schouders, een kort lontje, slecht slapen, en meer. Het is essentieel om je eigen stresssignalen te herkennen. Op die manier weet je wanneer het tijd is om in te grijpen en ontspanning in te bouwen. Dit helpt je om een gezonde balans te behouden tussen stress en ontspanning. 
 
Tip! Houd je hoofd koel door stress te begrijpen 
Stress wordt vaak als een boosdoener gezien. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, want stress kan ook voor focus en concentratie zorgen. Wanneer stress echter te lang aanhoudt en er niet genoeg ontspannen wordt, kan dit negatief zijn voor je lichaam en geest. Hoe stress precies werkt, lees je in dit artikel
 
Challenge: hoeveel tijd breng jij door in de natuur? 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/m0fVf3xeGOc.jpg?itok=qWfdv0ec","video_url":"https://youtu.be/m0fVf3xeGOc","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive, autoplaying)."]}

 
Meer tips en tricks
 
Meer lezen over (werk)stress? Klik hier!