Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik Talentenproeverij 22 februari 2018

12-04-2018


‘Talent is in the air’: Het is alweer een poosje geleden, maar toch nog even een terugblik naar de succesvolle Talentenproeverij van 2018. Momenteel werken we toe naar ons volgende hoogtepunt: het Talentenregio symposium op 30 mei met Keynote speaker Jeroen Otter, de succesvolle olympische shorttrack coach van o.a. Jorien ter  Mors.

Tijdens de Talentenproeverij was iedereen tussen 8.30 en 16.30 uur weer van harte welkom in het Provinciehuis te Zwolle. De proeverij is speciaal voor medewerkers van Talentenregio-organisaties. Onze menukaart stond weer boordevol bruisende workshops en informatiestands waar je in aanraking kon komen met het beschikbare opleidings- en trainingsaanbod in onze regio. Er was voor ieder wat wils. Proeverij-workshops als: Leef je Bucketlist, MapsTell, Mindfulness, CIEP, Egostrippen en nog veel meer. 

Deze keer lieten een record aan deelnemers zich verrassen door onze menukaart. Dat de Talentenproeverij inmiddels een succes is konden we al zien aan de vele vooraanmeldingen. Tot onze verrassing waren bijna alle workshops heel snel vol. Vanwege dit overweldigend succes is er achter de schermen gekeken of er extra activiteiten geprogrammeerd konden worden. Dit is gelukt waardoor maar weinig mensen teleurgesteld hoefden te worden.De beide plenaire lezingen werden ook bezocht door een grote groep deelnemers. Astrid Willems liet in haar interactieve lezing op humoristische wijze zien hoe lichaam en geest patronen vormen. Het doel: meer flexibiliteit in lichaam en geest, oftewel makkelijker aanpassen aan constant veranderende omstandigheden. 

 

Judith Webber bracht in haar lezing de boodschap: Breng jezelf in beweging! Kies voor jezelf! Neem de ruimte in die je waard bent! Kom los van de bedachte beperkingen! Daar wordt iedereen beter van! Werk wordt makkelijker, relaties verlopen soepeler, communicatie stroomt, resultaten worden beter! Zij nam haar toehoorders mee in wat je daar aan kunt doen, dwars door alle gedachtes, angsten, schaamte en overtuigingen heen.

Ook is er de hele dag een professionele fotograaf aanwezig geweest om je profielfoto op LinkedIn en Talentenregio op te frissen. Binnenkort zien we dus geen bloemetjes meer bij de profielen op de Talentenregio-website!!!

Quotes uit de evaluatie:

 • Gaf een goed beeld van de workshop in zijn totaliteit. Ik ga mij hiervoor opgeven.
 • Heel interessant. Smaakt naar meer.
 • Vitale kracht vooruit: een onderbouwing van stress die verder gaat dan de meeste ontwikkelingsworkshops.
 • Ben jij de ambtenaar van de toekomst?: interessante materie, zeer gedreven cursusleidster.
 • Leef je bucketlist!: Workshop die echt laat "proeven" aan de inhoud van de volledige workshop.
 • Mapstell: Erg leuk om jezelf letterlijk op de kaart te zetten en om te zien welke plaatsen, rivieren en wegen daarbij horen. Smaakt naar meer!
 • Baas in eigen loopbaan: Gaf een mooi beeld van wat je kan verwachten van deze leergang!
 • Fotograaf: Ben benieuwd naar de foto('s). Hoop dat ze gauw gemaild worden.
 • Ik kijk al weer uit naar volgend jaar. Het was mijn eerste kennismaking en ik vond het een hele inspirerende dag. Goede sfeer, goed georganiseerd. Erg leuk om mee te maken.
 • Het was een inspirerende dag die nieuwsgierig maakt naar enkele komende trainingen workshops en ook duidelijkheid bood.
 • Was een leuke manier om kennis te maken met diverse trainingen en met collega's uit andere gemeenten. Ik ga er de volgende keer weer heen. Wel ga ik eerder workshops bespreken.

Talentenregio