Terugblik op een geslaagde Talentenproeverij 2020

Donderdag 13 februari 2020 vond de zesde editie van de Talentenproeverij plaats, met dit jaar het thema Talent werkt! Collega’s vanuit verschillende Talentenregio-organisaties namen de tijd elkaar te ontmoeten en inspirerende workshops te volgen. De opkomst was groot en Energy Up zorgde met hun dagstart voor een actieve en vrolijke aftrap van de Talentenproeverij. Lees mee en proef de sfeer van de Talentenproeverij!

Vanaf half 9 in de ochtend stroomt het provinciehuis in Zwolle vol met collega’s uit de regio. Om 9 uur wacht Energy Up de groep op in de zaal De Brink en deelt koptelefoons uit. ‘Focus je op je lichaam, focus je op je talent’, klinkt door de koptelefoons. Het lijkt een yogasessie te worden, tot de muziek aangaat. Van hilarische groepsopdrachten tot de polonaise op Leef van André Hazes, de sfeer zit er meteen goed in!

Programmamanager van Talentenregio, Christina Weenk benadrukt dat we gezamenlijk Talentenregio vormen. ‘Moedig collega’s aan om tijd te nemen voor de evenementen van Talentenregio en om te werken aan talent en aan ontwikkeling. Bruis in je werk en geniet van deze dag’, spreekt Christina de menigte toe.

Na een korte break volgen de workshoprondes, waar deelnemers kunnen kiezen uit verschillende inspirerende workshops. Onder andere de workshop WRKPLZR van Rob Koops is populair. Rob, schrijver van het gelijknamige boek WRKPLZR, benadrukt hoe belangrijk het is regelmatig bij jezelf en bij collega’s te polsen hoe het zit met het werkplezier. ‘Werkplezier zit in kleine dingen. Om die dingen te ontdekken, gaan we een opdracht doen’, geeft Rob aan. Nieuwsgierigheid, ontwikkeling en samen met collega’s dingen ondernemen blijken belangrijke factoren voor het werkplezier.

We sluiten de Talentenproeverij 2020 af met een nieuw onderdeel: de Talentenregio pubquiz! Onder het genot van een hapje en een drankje krijgen de teams vragen voorgeschoteld over talent en de Talentenregio. Door onder andere het raden van oude gemeentehuizen wordt de competitie aangewakkerd. Onder luid applaus worden de winnende teams naar voren gehaald om een prijs in ontvangst te nemen en sluiten we een geslaagde editie van de Talentenproeverij af.

Wij zijn er volgend jaar weer bij: jij ook?!