Overslaan en naar de inhoud gaan

Talentenregio-trainingen: De kunst van participatie, Hoe werkt de gemeente, Team TMA certificering en Perspectief op pensioen

03-06-2024

Wil jij met nieuwe inspiratie de zomer in? De komende weken bieden wij trainingen aan waarin jij leert hoe je inwoners betrekt bij jouw plannen, waarin je ontdekt hoe de gemeente werkt en waarmee jij TMA Teamprofessional wordt!

Training De kunst van participatie  
Participatie staat hoog op de agenda. We willen inwoners graag betrekken bij onze plannen en soms is het zelfs wettelijk verplicht. Maar dat we het willen, betekent nog niet dat we het echt succesvol doen. Vaak zien we dezelfde inwoners en ondanks al je inspanningen ontstaat er in het besluitvormingsproces altijd wel ergens gedoe. Dat kost je weer ontzettend veel tijd en energie. In deze training leer jij succesvolle participatie! 

Deze training bestaat uit 1 dag en vindt plaats op dinsdag 2 juli van 10.00 tot 16.30 uur.  

Lees hier meer over de training De kunst van participatie.

Training Hoe werkt de gemeente  
Werken voor een gemeente is leuk en uitdagend! Het is een bijzonder bedrijf met (soms) ingrijpende bevoegdheden en een grote verscheidenheid aan producten en diensten. Je hebt te maken met een brede groep aan contacten zoals burgers, collega’s en niet te vergeten de politiek. Na het volgen van deze boeiende training weet je snel je weg in de organisatie te vinden! Je ontdekt hoe de gemeente werkt en vooral hoe jouw organisatie werkt.  

Deze training bestaat uit 1 dag en vindt plaats op dinsdag 9 juli van 9.00 tot 16.00 uur.  

Lees hier meer over de training Hoe werkt de gemeente.

Training Team TMA certificering  
Ben jij TMA professional en wil je worden opgeleid tot TMA Teamprofessional? Meld je dan aan voor de Team TMA certificering! Je krijgt concrete handvatten voor het voeren van teamsessies, maakt kennis met de TMA Teamrapportages en met een aantal werkvormen die je zelf kunt toepassen. Bovendien besteden we aandacht aan het TMA protocol van de TMA Teamanalyse Certificatie training. Na deze training kun je zelfstandig een teamsessie uitvoeren en ben je in het bezit van het TMA Team Professional certificaat. 

Deze training bestaat uit 1 dag en vindt plaats op woensdag 17 juli van 09.00 tot 17.00 uur.  

Lees hier meer over de training Team TMA certificering.

Training Perspectief op pensioen  
Je bent er misschien al even mee bezig of juist niet. Maar de datum komt steeds dichterbij: jouw pensioen. Hoe ga je al die tijd invullen? Een zwart gat of juist tijd voor hobby’s? In deze training krijg je volop de gelegenheid om, samen met een groep collega’s die dezelfde stap gaat maken, stil te staan bij je pensioen. Zodat jij straks een vitale en geïnspireerde levensfase tegemoet gaat. 

Quote deelnemer: ''Dankzij het volgen van deze training heb ik het gevoel dat ik meer de regie kan nemen op hoe ik met pensioen wil gaan, hoe mijn afscheid eruit komt te zien en hoe ik mijn tijd hierna ga invullen.''

Deze training bestaat uit 3 dagen en wordt op een mooie, bosrijke omgeving georganiseerd op: 

Dinsdag 15 oktober van 09.00 tot 17.00 uur 
Dinsdag 29 oktober van 09.00 tot 17.00 uur 
Dinsdag 12 november van 09.00 tot 17.00 uur 

Lees hier meer over de training Perspectief op pensioen.

Vitaliteit-inspiratie: het in balans houden van jouw eetgewoonten 
Op onze vitaliteit-pagina vind jij inspirerende artikelen, challenges én tips & weetjes voor een gezonde leefstijl! Bekijk leerzame content over vitaliteit en ontdek welke Talentenregio-trainingen wij aanbieden om jouw vitaliteit een boost te geven!     

In juni staan wij stil bij het in balans houden van jouw eetgewoonten. Tip: Eet jij al een handje ongezouten, ongebrande noten per dag? Ze zijn een bron van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Noten zijn dus erg gezond, zolang je er maar niet teveel van eet!