Overslaan en naar de inhoud gaan

Talentenregio-trainingen: Algemene wet bestuursrecht, Hoe werkt de gemeente en Baas in eigen loopbaan

22-02-2023

Wil je alle basisbeginselen van de Algemene wet bestuursrecht kennen, ontdek je graag hoe de gemeente werkt of wil je weten of je jouw talenten voldoende benut? Lees dan snel meer over de trainingen die wij binnenkort aanbieden!

Training Algemene wet bestuursrecht 
Ben jij bekend met de regels die gelden tussen overheid en individuele burgers, bedrijven en instellingen? En weet je bijvoorbeeld het verschil tussen een beschikking en een besluit? In deze praktische training van BTR Trainingen leer je de basisbeginselen van de Awb. Maar niet alleen dat, je leert ook hoe je de regels en begrippen toepast en gebruikt in je eigen praktijk.

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) vormt al sinds 1994 het fundament onder het totale bestuursrecht in Nederland en geldt daarom als belangrijkste basiswet voor het overheidshandelen. Iedere medewerker bij de overheid komt in meer of mindere mate met deze wet in aanraking. Meld je daarom gauw aan voor deze training! 

De training vindt plaats op dinsdag 14 maart van 09.00 tot 17.00 uur. 

Lees hier meer over de training Algemene wet bestuursrecht.

Training Hoe werkt de gemeente
Werken voor een gemeente is leuk en uitdagend! Het is een bijzonder bedrijf met (soms) ingrijpende bevoegdheden en een grote verscheidenheid aan producten en diensten. Je hebt te maken met een brede groep aan contacten zoals burgers, collega’s en niet te vergeten de politiek. Na het volgen van deze boeiende training weet je snel je weg in de organisatie te vinden. Je ontdekt hoe de gemeente werkt en vooral hoe jouw organisatie werkt! 

Deze training vindt plaats op dinsdag 21 maart van 09.00 tot 16.00 uur.

Lees hier meer over de training Hoe werkt de gemeente.

Training Baas in eigen loopbaan 
Vraag jij je wel eens af of jouw talenten voldoende worden benut? Zit er meer in het vat en wil je dat ontdekken? Of ben je uitgekeken in je huidige functie maar weet je niet precies wat je volgende stap is? Dan is deze training iets voor jou!

Tijdens deze training sta je stil bij je loopbaan tot nu toe en ga je aan de slag met wat je wil, kan en gaat doen tijdens je loopbaan. Je gaat zelf op zoek naar je talenten en mogelijkheden en je maakt een plan van aanpak voor concrete vervolgstappen. Je neemt de regie over je loopbaan in eigen handen! Na afloop van de training heb je je (digitale) portfolio gevuld en kan je daarover in gesprek met je leidinggevende of andere relevante personen. Je hebt inzicht in je ambitie, de te zetten stappen en de bijbehorende aanpak. 

Deze training bestaat uit 2 dagen en vindt plaats op maandag 3 april van 09.00 tot 16.30 uur en maandag 15 mei van 09.00 tot 16.30 uur. 

Lees hier meer over de training Baas in eigen loopbaan.

Bekijk hier het volledige aanbod aan Talentenregio-trainingen en volg ons op LinkedIn!