In januari zag ik de vacature voor beleidsadviseur Natuur en Landschap en duurzame landbouw in Westerveld voorbijkomen op de website van Talentenregio. Een mooie en uitdagende functie die mij enorm aansprak. Lang heb ik er niet over hoeven nadenken en dus heb ik dezelfde avond gereageerd op de vacature.

Ik had een leuke baan binnen de gemeente Staphorst waar ik met veel plezier ruim 16 jaar heb gewerkt op het taakveld Natuur, Landschap en Groen. In Staphorst en Overijssel had ik veel goede contacten, mooi werk en fijne collega’s. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op deze periode.

Maar toch via Talentenregio naar Westerveld

De vacature van Westerveld leek mij een mooie kans om mij verder te ontwikkelen binnen mijn vakgebied als beleidsmedewerker Natuur en Landschap en mij te verbreden op duurzame landbouw. Na een aantal plezierige gesprekken werd ik aangenomen, een kans waar ik tot nu toe geen spijt van heb gehad.

In de gemeente Westerveld adviseer ik het bestuur en werk ik samen met diverse collega’s aan verschillende thema’s binnen mijn vakgebied. In tussen heb ik ook in Drenthe alweer goede contacten bij andere organisaties en overheden waar ik goed mee kan samenwerken.

Er liggen mooie kansen binnen uitdagende onderwerpen en er moet vaak actief naar oplossingen worden gezocht. Ik geniet er elke dag van om weer naar het werk te rijden en aan de slag te mogen.

Westerveld is een mooie plattelandsgemeente met drie grote natuurgebieden. De inwoners zijn betrokken bij hun gemeente, de collega’s zijn heel plezierig en er liggen genoeg kansen om mijzelf te ontwikkelen.

Maak snel je profiel aan

Ik zou collega’s uit de regio zeker aanraden om een profiel aan te maken op Talentenregio. Je bent altijd als eerste op de hoogte van interne vacatures en leuke klussen. Via Talentenregio kun je diverse opleidingen volgen, je kunt netwerken en ervaringen uitwisselen!