Podcasts die de moeite waard zijn!

Tussen het thuiswerken door is fijn om je aandacht een boost te geven. Om daarna weer met volle concentratie aan de slag te gaan. Las daarom regelmatig een koffiepauze in en ga een frisse neus halen. Of nog beter, luister een podcast tijdens deze momenten! Voor of na een werkdag kan natuurlijk ook. De volgende podcasts zorgen er gegarandeerd voor dat jij opgeladen en ontspannen aan het werk kan. Dus zet je koptelefoon op of plug je oortjes in en luister mee!
 

1. NRC Vandaag
Up to date blijven? NRC Vandaag help je hierbij door je elke werkdag mee te nemen met het verhaal van de dag. In ongeveer 20 minuten praten presentator Thomas Rueb en de beste NRC journalisten je bij over één onderwerp. Een perfecte start van de dag met een kop koffie!
https://open.spotify.com/show/73vZPMVjxTqC02OYZdcCr7
 

2. Bob
In deze zesdelige podcast kan de 84-jarige Elisa over niets anders meer praten dan haar al dan niet bestaande jeugdliefde Bob. Nele Eeckhout, Mirke Kist en Siona Houthuys van AudioCollectief Schik op zoek naar de waarheid. Een waargebeurd verhaal wat niet alleen grappig is, maar ook ontroerend.
https://open.spotify.com/show/40oJnTzKiHIjA85d2oLbgB
 

3. De Rudi & Freddie Show
Gesprekken over politiek, vriendschap, empathie, het beste medicijn tegen racisme en nog veel meer. In De Rudi & Freddie Show luister je van alles en nog wat. Rutger Bregman en Jesse Frederik geven hun frisse mening over uiteenlopende onderwerpen die hen bezig houden. https://open.spotify.com/show/1saW5PizShMn547NxqGXby
 

4. Echt Gebeurd
Alledaagse mensen vertellen in Echt gebeurd een verhaal dat zij zelf hebben meegemaakt. Deze korte verhalen van ongeveer een kwartier zijn grappig, verrassend en soms ook ontroerend. Ideaal als korte pauze!
https://open.spotify.com/show/1EjYFYybhOyNbGxM2H50wb
 

5. De Verwarde Cavia
Schrijfster Paulien Cornelissen leest haar boek ‘De Verwarde Cavia’ voor. Een humoristisch en herkenbaar verhaal over een cavia die tussen de mensen in een kantoortuin werkt. De korte afleveringen, één per hoofdstuk, luisteren makkelijk weg.
https://open.spotify.com/show/0Ce530BffkWH8QtgLQr44J
 

6. Onbehaarde Apen
Elke week word je bijgepraat over het belangrijkste nieuws in de wetenschap. Van kleine ontdekkingen tot wereldschokkende inzichten. Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen nemen je mee.
ttps://open.spotify.com/show/5EeJe2VXLddbALBcvmhOFv
 

7. Leven Zonder Stress
We sluiten af met een positieve podcast. Patrick Kicken voert samen met gasten gesprekken over liefde, werk, mediatie, ontspanning, plezier, talent, boeddhisme, yoga en mindfullness en meer. Krijg in een uurtje per aflevering meer rust in je hoofd. Een leven zonder stress, dat willen we toch allemaal?
https://open.spotify.com/playlist/7w2h3anmBLWWjzRiB58qXJ
 

Hoe luister je een podcast?
Bovenstaande podcasts zijn allemaal via Spotify te beluisteren. Dus maak snel een gratis account aan en luister ze via bovenstaande links. Of download de Spotify app op je telefoon en log in, voor podcasts on the go.