Talentenregio bestaat dit jaar 10 jaar en dit wordt gevierd met diverse jubileum activiteiten, waaronder een safari langs Talentenregio-organisaties! Collega’s van aangesloten organisaties laten jou met trots opvallende projecten, bijzondere activiteiten of vernieuwende werkwijzen binnen de regio ervaren. Op vrijdag 28 februari bijt gemeente Zwolle het spits af en neemt je mee op safari door de indrukwekkende Spoorzone. Benieuwd naar de Spoorzone, die zo’n 60.000 reizigers per dag verwelkomt? Ga mee op safari!

Spoorzone
De Spoorzone van Zwolle is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in ons land. Qua het aantal verbindingen is Zwolle na Utrecht zelfs het grootste spoorknooppunt van Nederland! De Spoorzone van Zwolle is dan ook constant in beweging. In 2019 is het busstation van de noordzijde naar de zuidzijde verplaatst en is een busbrug van 433 meter over het spoor gemaakt. Dagelijks gaan zo’n 1.200 busritten over deze Schuttebusbrug. Aan de noordzijde van het station is begonnen aan de bouw van een klimaatproof ondergrondse fietsenstalling die ruimte gaat bieden aan 5.475 fietsen. Zwolle is zelfs bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van een passerelle over het spoor voor fietsers en voetgangers.

Gemeente Zwolle bouwt niet helemaal alleen aan het hart van de stad, maar doet dit samen met de spoorpartners, provincie, inwoners, ontwikkelaars en organisaties. Er wordt volop geëxperimenteerd om de Spoorzone van Zwolle groener, leuker en aantrekkelijker te maken. Zo krijgt het Lübeckplein dit voorjaar een metamorfose. De ideeën, het ontwerp en de keuzes zijn allemaal gemaakt door Zwollenaren.

Programma
Kom meer te weten over de bouwprojecten van de Spoorzone, ontdek de initiatievolle samenwerking tussen gemeente Zwolle, bewoners en organisaties of luister naar de successen en uitdagingen uit de praktijk. Ga mee op safari door de Spoorzone van Zwolle! Meld je snel aan via miranda@talentenregio.nl.

10:00 uur - Ontvangst bij Brainz, Lübeckplein 68 (op 1 minuut lopen vanaf het station)

10:30 uur - Welkom en presentatie over de Spoorzone

11:00 uur - Rondleidingen: kies uit drie verschillende rondleidingen

12:00 uur - Napraten en netwerken inclusief lunch bij Brainz

Vervolg safari's
De safari van gemeente Zwolle wordt op woensdag 18 maart opgevolgd door een safari van gemeente Olst Wijhe met het thema duurzaamheid en circulariteit. Op vrijdag 13 maart kun je op safari in Heerde, waar het project trainees in de etalage wordt gezet. Donderdag 26 maart kun je bij ONS op safari en deelnemen aan vier interessante workshops op het gebied van innovatie. Op maandag 6 april neemt Apeldoorn je mee op safari door de strategische personeelsplanning.