Overslaan en naar de inhoud gaan

Ommen

De Hanzestad Ommen is een prettige woon- en werkgemeente, bestaande uit een aantal kleine kernen en buurtschappen. Een derde van het grondoppervlak van de gemeente bestaat uit bos- en natuurgebied - het “groene hart” van Overijssel. Ommen is een recreatiegemeente met een goed voorzieningenniveau, rijk verenigingsleven en dynamisch bedrijfsleven.


Gemeente Ommen
De gemeente Ommen is een prettige woon- en werkgemeente en ligt centraal in de provincie Overijssel. Naast de Hanzestad Ommen, bestaat de gemeente uit een aantal kleine kernen en buurtschappen. De gemeente telt bijna 17.500 inwoners en heeft een grondoppervlak van 18.000 ha, waarvan eenderde bos- en natuurgebied. Dus niet verwonderlijk dat Ommen het “groene hart” van Overijssel wordt genoemd. Ommen kan worden getypeerd als een recreatiegemeente met een goed voorzieningenniveau, een rijk verenigingsleven en een dynamisch bedrijfsleven, waarvan ook de agrarische- en recreatieve sectoren belangrijke onderdelen zijn.

Over onze gemeente
Ommen is een gemeente die trots is op haar geschiedenis en deze zorgvuldig beheert. Maar ze kijkt ook vooruit en investeert in de toekomst. Een toekomst waarin de inwoners, ondernemers en de gemeente werken aan een ondernemende, dynamische en leefbare gemeenschap, maar met behoud van het groene rustieke karakter van nu.

De gemeente Ommen biedt haar inwoners diverse mogelijkheden om aantrekkelijk te wonen, te leven, te recreëren en te ondernemen. Daarnaast trekt het veelzijdige landschap met als ‘rode draad’ de Overijsselse Vecht jaarlijks vele toeristen naar de gemeente Ommen. Zij vinden hun eigen weg in de schitterende natuur, genieten van de pittoreske buurtschappen en bezoeken de gezellige stad Ommen. Uit de meer dan één miljoen overnachtingen per jaar blijkt dat de gemeente Ommen de plek bij uitstek is om te genieten van alle rust en gemoedelijkheid, die het Vechtdal te bieden heeft.

Met haar grote variatie aan natuurschoon, rijke geschiedenis en  jaarlijks terugkerende evenementen heeft de gemeente Ommen een prominente rol in de landelijke toeristensector.

De missie van de gemeente Ommen is om zich op basis van haar kernkwaliteiten te ontwikkelen tot een groene, gastvrije en geïnspireerde verblijfsgemeente. Deze missie daagt uit om strategische keuzes te maken en uitdagende doelstellingen te formuleren. Hier voor zijn medewerkers nodig met ambitie, daadkracht en lef en die een bijdrage willen leveren aan deze ontwikkeling.

Voor meer informatie over de gemeente kijk op: http://www.ommen.nl