Overslaan en naar de inhoud gaan

Dronten

De gemeente Dronten is een moderne gemeente in de provincie Flevoland met ruim 40.000 inwoners. Het recreatieve landschap van Dronten bestaat uit 42.000 ha. Land en water. Hierin liggen de kernen Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Bij de gemeente Dronten werken circa 300 medewerkers, verdeeld over negen afdelingen en één stafafdeling.


Organisatie
De hoge ambities van het bestuur van de gemeente Dronten hebben zijn uitstraling op de organisatie en bedrijfsvoering. Er zijn veel projecten en er worden hoge eisen gesteld aan een goede bedrijfsmatige aanpak. De gemeente Dronten ontwikkelt zich tot een netwerk organisatie, waarbij van elkaar geleerd wordt en waarbij resultaat en een goede procesmatige aanpak telt. Er worden hoge eisen gesteld aan de medewerkers. Managers en medewerkers ontwikkelen zich verder en professionaliseren tot loyale werknemers, die hard willen werken en een hoge betrokkenheid hebben.Omgeving
Dronten is een jonge actieve gemeente, met een rijk vereningingsleven. Naast het uitgebreide voorzieningenniveau voor de inwoners zelf, zijn er ook sportcentra die landelijk enorm in trek zijn. Zoals de golfbanen van Dorhout Mees en Shortgolf Swifterbant. De schaatsbanen van Leisure World Ice centre en FlevOnice. Er is bovendien een rijk aanbod aan watersportvoorzieningen en fiets- en ruiterpaden.

Na de drooglegging van Oostelijk Flevoland, werd Dronten in 1972 één gemeente. drie kernen hebben een eigen karakter. Het recreatieve Biddinghuizen, het wat stedelijke Dronten en het rustieke Swifterbant. De gemeente Dronten biedt een gevarieerd landschap dat wordt omtrokken door een 60 km lange kustlijn. Er is een aantrekkelijk toeristisch aanbod met vele campings en jachthavens. In het centrum van Dronten is een gevarieerd winkelaanbod met meer dan 50 branches, en is een gevarieerd cultureel programma aanbod in De Meerpaal. Biddinghuizen is vooral bekend van Walibi Holland en Low Lands. In Swifterbant vinden bijzondere archeologische vondsten plaats.

Met het aanbod van de CAH Dronten (Christelijke Agrarische Hogeschool) en de opleiding voor biologische landbouw Warmonderhof is Dronten kenniscentrum voor de land- en tuinbouw in Nederland.

Dronten is gelegen tussen de A6 en de A28. De vernieuwde N23 loopt parallel aan de Hanzelijn. Deze nieuwe spoorlijn verbindt vanaf 2012 Zwolle met Kampen, Dronten en Lelystad en brengt daarmee de Randstad dichterbij de Talentenregio.

Stageplaatsen
De gemeente Dronten ontvangt regelmatig stageverzoeken van studenten. De stagewerkzaamheden worden zoveel mogelijk afgestemd op wensen, interesses, leerdoelen en mogelijkheden van de student. Bij stageverzoeken is het daarom belangrijk deze te vermelden.

Voor meer informatie over de gemeente kijk op: http://www.dronten.nl