Overslaan en naar de inhoud gaan

Steenwijkerland

Steenwijkerland heeft ca. 44.000 inwoners en is qua oppervlakte de grootste gemeente van de provincie Overijssel. In deze gemeente ligt het Nationaal Park ‘ Weerribben-Wieden’; “het mooiste plekje van Nederland”. De gemeente combineert een rustig en aantrekkelijk
plattelandskarakter met een bruisend en stedelijk karakter.


De gemeente Steenwijkerland is op 1 januari 2001 ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Steenwijk, Brederwiede en IJsselham. Steenwijkerland staat vandaag de dag vooral bekend om zijn toeristische trekpleisters, het gevarieerde landschap en de prachtige natuur. Naast de plaatsen Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt ligt ook het wereldberoemde dorp Giethoorn binnen de grenzen van Steenwijkerland.

Variëteit
Steenwijkerland kent uitstekende verbindingen door haar directe ligging aan de autosnelweg (A32) en heeft de beschikking over een intercitystation.
Al met al biedt de gemeente een enorme variëteit in natuur, cultuur en bedrijvigheid.

De organisatie
De gemeentelijke organisatie heeft ongeveer 370 medewerkers en is onderverdeeld in de volgende afdelingen:

  • Concernstaf
  • Ondersteuning
  • Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling
  • Openbare Werken
  • Inwoners en Ondernemers
  • Maatschappelijke Ontwikkeling

Missie
De gemeente kent een hoog ambitieniveau. De missie van de gemeente is: ‘de gemeente Steenwijkerland is een ambitieuze organisatie die meedenkt, transparant werkt, betrouwbaar en flexibel is en waar wij trots op zijn’. Wij hebben dan ook de behoefte aan medewerkers die vernieuwende inzichten hebben, trekker zijn in gewenste cultuurveranderingen en die een professionele houding tonen.