Talent werkt!
Talentenregio is een samenwerkingsverband van 26 decentrale overheidsorganisaties. Werken bij een organisatie die is aangesloten bij Talentenregio, betekent werken bij een organisatie die zich inzet voor jouw talent! Wij stimuleren ontwikkeling en managen talent. Als geen ander weten wij dat plezier in je werk belangrijk is. Wij geloven dat talent werkt! Als jij je talent volop kunt inzetten dan komt dit jou, de organisatie en uiteindelijk de gemeente en inwoners ten goede.


In alles wat wij doen, staat jouw talent en ontwikkeling centraal
Wij faciliteren de ontwikkeling van jouw talenten en organiseren mobiliteit in alle fasen van jouw loopbaan. Hieronder lees je hoe wij dat doen. Maak hier een profiel aan om van ons aanbod gebruik te kunnen maken. Volg ons ook op LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en evenementen!


Leren en ontwikkelen
We bieden diverse inspirerende leergangen en trainingen die je kunt vinden in onze trainingsgids. Alle medewerkers van Talentenregio-organisaties kunnen zich hiervoor aanmelden. De trainingen kun je terugvinden op onze kalender waar je meer informatie vindt en jij je kunt aanmelden voor de trainingen.


Arbeidsmobiliteit
Vacatures worden zoveel mogelijk tussen de Talentenregio-organisaties opgevuld. Er bestaat binnen Talentenregio een interne vacaturemarkt, waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid tussen interne en externe kandidaten. Talentenregio moedigt alle organisaties aan om eerst zoveel mogelijk intern te werven. Via onze website kun je ook reageren op tijdelijke vacatures en klussen voor detacheringen en ervaringsplaatsen binnen de regio.


Evenementen 
Het hele jaar door organiseren wij interessante evenementen en activiteiten zoals:

 • Talentenproeverij
 • Regiobijeenkomsten
 • Meester in je Werk Week
 • Topmanagementdag 
 • P&O-café
 • Webinars
 • Safari’s

Bezoek onze kalender, meld je aan en laat je inspireren!


Traineeprogramma
Wij organiseren traineeprogramma’s en laten jong talent graag zien hoe leuk het is om voor de overheid te werken! Wij geloven dat kiezen voor een Talentenregio-trainee zorgt voor veranderkracht, nieuwe energie en een frisse kijk op vertrouwde patronen.
Een trainee komt 2 jaar in dienst bij één Talentenregio-organisatie of krijgt 3 opdrachten van 8 maanden bij verschillende Talentenregio-organisaties. In dit 2 jarig ontwikkelprogramma komt de trainee 36 uur per week in dienst, waarvan 32 uur voor de werkgever en 4 uur voor ontwikkeling (gemiddeld). Het programma bestaat uit vaste trainingsdagen, samenwerkingsopdrachten in de regio en de mogelijkheid tot individuele begeleiding door een coach/mentor. Onze strategische opleidingspartner is ELLLA.


Loopbaancentrum Blik
Als medewerker van een Talentenregio-organisatie kun je terecht bij loopbaancentrum Blik. Blik versterkt, begeleidt en stimuleert bij zelfinzicht en reflectie om inhoud te geven aan talent- en organisatieontwikkeling. Je kunt bij Blik terecht voor:

 • Hulp bij loopbaan- en mobiliteitsvragen
 • Loopbaanbegeleiding
 • TMA-analyses en TMA-teamanalyses
 • Trainingen

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Blik of maak een afspraak met Blik via (038) 498 2348 of blik@zwolle.nl.


Talentenregio-organisaties
Wil jij een positieve bijdrage leveren aan burgers en maatschappij door jouw talent in te zetten in een decentrale overheidsorganisatie? Door te kiezen voor een Talentenregio-organisatie heb jij ruim 8.000 collega’s in 26 organisaties:

 • Gemeenten (Apeldoorn, Dalfsen, Deventer, Dronten, Elburg, Epe, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle)
 • Provincie Overijssel
 • ONS (servicecentrum, samenwerking ICT, Personeels- en salarisadministratie Dalfsen, Zwolle, Kampen, Westerveld)
 • TIEM Zwolle (begeleidt mensen naar zo regulier mogelijk werk in samenwerking met werkgevers en biedt passend werk voor mensen die dat niet kunnen)
 • Veiligheidsregio IJsselland
 • Omgevingsdienst IJsselland

Hier vind je meer informatie over de deelnemende organisaties.


Programmateam en stuurgroep
Het programmateam van Talentenregio is gevestigd in het gemeentehuis in Dalfsen en bestaat uit 7 enthousiaste medewerkers die zich dagelijks inzetten voor Talentenregio. Samen met de aangesloten Talentenregio-organisaties zoeken wij naar kansen voor medewerkers om hun talenten volop te benutten. Vragen? Neem contact met ons op!

De stuurgroep van Talentenregio vormt het dagelijks bestuur van Talentenregio. De stuurgroep bewaakt de voortgang, neemt besluiten en is sparringpartner van het programmateam. Zij vergaderen gemiddeld om de zes weken. Daarnaast vindt er één keer per jaar een overleg plaats met de opdrachtgevers (gemeentesecretarissen en directeuren) van Talentenregio.

Het programmateam stelt samen met de stuurgroep en de opdrachtgevers het jaarprogramma vast. Om input te krijgen voor het jaarprogramma, organiseert het programmateam jaarlijks de regiobijeenkomsten. De onderwerpen voor de regiobijeenkomsten worden veelal in een ideevorm voorgelegd. Ideeën worden daarna verder uitgewerkt met collega’s uit de regio in verschillende werkgroepen. Wil je meedenken over een onderwerp? Laat dit weten via info@talentenregio.nl.
 


Programmateam Talentenregio