Overslaan en naar de inhoud gaan

Inhoud van het ontwikkelprogramma

Verschillende onderdelen binnen het traineeprogramma

Persoonlijke ontwikkeling - IK, JIJ, WIJ
Onze opleidingspartner Egostrippen verzorgt de trainingen rondom de persoonlijke ontwikkeling en dat doen zij als geen ander! De kern van het ontwikkelprogramma wordt gevormd door ‘waarden’. Je werkt aan het versterken van jouw eigenwaarde, het ontwikkelen van waardevolle verbindingen en het creëren van meerwaarde in jouw professionele setting. Door de drie thema’s binnen het groeipad (IK-JIJ-WIJ) ontwikkel jij jezelf van binnen (IK) naar buiten (JIJ en WIJ). Van persoonlijke groei als individu naar groei als professional. Door waarden steeds in een ander perspectief te plaatsen, ontwikkel jij jezelf verder en versterk je de eerder opgedane inzichten. 

Professionele ontwikkeling
Je volgt naast de persoonlijke ontwikkeling ook praktijkgerichte trainingen en activiteiten en werkt daarmee aan je professionele ontwikkeling. Hierbij wordt goed gekeken naar de actualiteit in het werkveld. Denk aan politieke sensitiviteit, VR, ChatGPT en inhoudelijke masterclasses, zoals een masterclass van Remco van Broekhoven (politiek filosoof) of een masterclass over duurzaamheid. In het tweede jaar mogen jullie als groep zelf een training kiezen, waarbij goed gekeken wordt naar de leerdoelen. Ook ga je in het tweede jaar aan de slag met loopbaanoriëntatie. Kortom veel variatie en genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen!

Politieke excursie
Een van de hoogte punten van het Talentenregio-traineeprogramma is de politieke reis. Samen met jouw mede trainees geven jullie hier zelf invulling aan. Denk bijvoorbeeld aan een meerdaagse trip naar Den Haag, Brussel of Berlijn om interessante mensen te ontmoeten en meer te weten te komen over de politiek. Maar ook om een paar leuke dagen te hebben met je mede trainees. Leren én plezier staan daarbij voorop!

Borrels met alle traineegroepen
Naast alle inhoudelijke bijeenkomsten organiseren wij ook gezellige activiteiten voor alle traineegroepen, zoals een zomer BBQ, een kerstborrel en andere netwerkborrels!

 

Coaches en mentoren
Tijdens je traineeperiode krijg je een persoonlijke coach voor persoonlijke en ontwikkelvraagstukken. Alle coaches zijn gecertificeerd en zelf ook werkzaam bij een Talentenregio-organisatie. Zij hebben dus alle kennis en tools om jou goed op weg te helpen. Wie je coach wordt, bepalen we aan het begin van je traineeprogramma door middel van speeddates. Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede klikt voelt!

TMA
Tijdens het traineeprogramma maak je een TMA analyse. TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. Dit is een test die jouw persoonlijkheidsprofiel en talenten in beeld brengt. Aan de hand van de TMA methode kun jij je focussen op het ontwikkelen van jouw talenten.