Het traineeprogramma van Talentenregio gaat dit najaar weer van start!

Ben jij nieuwsgierig, kritisch en wil jij je handen uit de mouwen steken en een bijdrage leveren aan uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken? Dan is het traineeprogramma van Talentenregio echt iets voor jou. Gedurende twee jaar krijg je de kans om te werken voor diverse overheidsorganisaties binnen Talentenregio. Er zijn 25 organisaties binnen Talentenregio. 

Je werkt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker, projectleider, procesmanager, organisatieadviseur, adviseur ruimtelijke ontwikkeling, communicatie-adviseur, etc. Hierbij rouleer je tweemaal na een periode van 8 maanden naar een andere organisatie. Ontdek wat bij jou past en bepaal zelf welke richting jouw loopbaan krijgt.


Traineegroep 2018 - 2020

Wat ga je doen?
Als medewerker van een overheidsorganisatie lever je graag een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Je kan hierbij denken aan vraagstukken op het gebied van economie, citymarketing, omgevingsvisie, communicatie, dienstverlening, informatiemanagement, duurzaamheid, organisatieontwikkeling, sociale innovatie/ overheidsparticipatie en sociaal domein. 
Je gaat binnen de traineeperiode aan de slag met diverse uitdagende opdrachten waarbij jouw frisse blik en aanpak het verschil kan maken.

We bieden ook regelmatig vaste traineeplekken aan bij een van de 25 aangesloten organisaties. Hierbij kun je binnen 1 organisatie meerdere opdrachten uitvoeren of in 2 jaar tijd opgeleid worden voor een specifieke functie. Je volgt hiernaast het ontwikkelprogramma van Talentenregio.

Dit ben jij…

  • Je hebt een HBO of WO diploma en maximaal drie jaar werkervaring;
  • Je bent geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken;
  • Het lijkt je leuk om samen met andere trainees ‘op ontwikkelreis te gaan’: samenwerken, samen leren, ervaringen delen, kritische vragen stellen en te vernieuwen;
  • Je hebt het lef om de juiste vragen te stellen en kunt als spiegel dienen voor een ander, maar durft ook zelf in de spiegel te kijken;
  • Je durft zelf de lead te nemen in je persoonlijke ontwikkeling en durft uitdaging te zoeken  buiten je comfortzone;
  • Je bent gedreven om het verschil te maken binnen je organisatie en bent proactief!

Heb je vragen over het traineeship? Bel of mail Merlien Soedhoe, projectleider van het traineeprogramma: 0640292095/ merlien@talentenregio.nl.

Wil je de op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Talentenregio? Volg ons dan op LinkedIn of houd deze website in de gaten voor nieuwe vacatures. 

Benieuwd naar ervaringen en tips van (oud-)trainees? Wil je meer weten over hun uitdagende (werk)opdrachten? Lees dan snel verder!

Of bekijk het filmpje wat een groepje trainees maakte over hun verwondering binnen de overheid: