In het Vestzaktheater in Kampen hebben de eerste 19 deelnemers van de Leergang Regionale Samenwerking zich op uiteenlopende en verrassende manieren gepresenteerd. De jury onder leiding van Henk ten Hove, voorzitter Economic Board Regio Zwolle, zei in zijn toespraak zeer onder de indruk te zijn van de kwaliteiten en talenten die deze samenwerkingsdeskundigen hebben laten zien. Allen zijn geslaagd en ontvingen een certificaat en hun eigen ‘tegeltje aan de wand over samenwerken’.

Aan de hand van een praktijkcasus uit eigen organisatie is de leergang doorlopen. Erik Neuteboom van de gemeente Zwolle ging met de eerste prijs naar huis voor zijn regionale aanpak om de openbare verlichting, van LED armaturen te voorzien. Onder het motto van Buurman&Buurman “A JeTo” is de boodschap van ‘aanpakken, samen beginnen en ook bij tegenslag in goede harmonie samen doorgaan” als beste beoordeeld door de jury.

 

 

 

 

 

 

De prijs voor kwaliteit in combinatie met uitvoering ging naar het trio Janneke Hagemans (Steenwijkerland), Karin Jager (Zwartewaterland) en Christina Weenk (Talentenregio). Aan de hand van “De Talentenregio Draait Door” presenteerden zij  de aanpak voor het delen van kennis, door inzet van specialisten tussen Talentenregio organisaties. De gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland gaan bijvoorbeeld de audits van de interne controle bij elkaar uitvoeren. De presentatie van financieel talent Mike Koelewijn uit Olst Wijhe sloot daar zo goed op aan dat jurylid Astrid Schulting, secretaris van Meppel,  hem uitnodigde om eens te komen praten.

 

 

 

 

Eervolle vermeldingen ook voor de dames Marieke Tangenberg en Melanie Gils, die aan de hand van een wasmiddelen reclame de gemeenten Dalfsen en Oldebroek meer kleur gaan geven in de  Regio Zwolle.

En de vertolking van Jenny van de Weg, Hettie Heijsen (Zwolle) en Annette Westerdijk (Wezo) gaf een herkenbare weergave van diverse aspecten tijdens de leergang.

In september 2017 start de tweede editie van de Leergang Regionale Samenwerking onder leiding van Maarten Hageman. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

 

 

 

Wil je meer informatie over de leergang of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Talentenregio via info@talentenregio.nl

foto's:  Marianne Juk, Talentenregio