Mijn naam is Vera Agricola. Ik ben 22 jaar oud en ben op dit moment werkzaam bij de gemeente Steenwijkerland. Ik heb een aantal jaar gewerkt als grondstewardess bij KLM. Op een gegeven moment was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging, maar het vinden van een leuke baan was moeilijker dan ik dacht. Om toch aan de slag te kunnen, heb ik in december 2015 bij de gemeente Dalfsen aangeklopt voor een werkervaringsplek. Dit wilde ik, om mijn werkervaring verder uit te breiden en meer kennis op te doen. Ik ben aan de slag gegaan als medewerker KCC voor de duur van ongeveer zes maanden. Bij de gemeente Dalfsen werd ik hartelijk ontvangen. Tijdens mijn werkervaringsplek werd ik direct getipt over Talentenregio en ik heb toen al snel een account aangemaakt.

Na vier leuke, leerzame, maar vooral gezellige maanden bij Dalfsen zag ik via Talentenregio een leuke vacature bij de gemeente Steenwijkerland. Het bleek een functie met precies dezelfde werkzaamheden als wat ik deed bij de gemeente Dalfsen. Die functie beviel me goed, dus waarom zou ik niet solliciteren?

Op 1 maart 2016 ben ik begonnen bij de gemeente Steenwijkerland . De overstap was best even wennen, want de werkwijze is anders dan bij de gemeente Dalfsen. In Dalfsen verbind je al snel de telefoontjes van burgers door naar collega’s, maar bij Steenwijkerland wordt er van je verwacht dat je de vragen van de burgers grotendeels zelf afhandelt door middel van een antwoordportaal. Het wende snel waardoor ik de werkzaamheden bij Steenwijkerland snel onder de knie had. Ook heeft het zo zijn voordelen om de telefoontjes zelf te beantwoorden, want je wordt er een stuk wijzer van.

Ik zou het deelnemen aan Talentenregio zeker aanraden bij mijn collega’s. Er verschijnen vaak leuke vacatures, cursussen en klussen op. Ik adviseer ook zeker om een profiel aan te maken op Talentenregio omdat ik aan Talentenregio deze leuke baan te danken heb!

Medewerkers aan het woord