Sofie de Boer startte in september vorig jaar met het traineeship bij Talentenregio. Haar eerste opdrachten mocht zij uitvoeren bij de gemeente Deventer. Zij vertelt:

Tijdens mijn studie was ik er al over uit dat ik graag wilde beginnen met een traineeship, omdat je als trainee vaak een andere uitgangspositie hebt in een organisatie. Er wordt van je verwacht dat je jezelf wil ontwikkelen, vragen stelt en je wil verdiepen in verschillende onderwerpen en projecten.

Nu ik ruim een half jaar bezig ben, merk ik dat ik al die dingen al in meer of mindere mate heb gedaan. Ik houd me in Deventer bezig met met drie projecten: verkenning van mogelijkheden voor stedelijke samenwerking tussen Apeldoorn, Deventer en Zwolle, een aanvraag voor experimenten met de Participatiewet en de nieuwe cultuurnota. Uiteenlopende projecten waarbij verschillende vaardigheden en uiteenlopende kennis worden gevraagd. Veel schakelen dus, en dat vind ik fijn werken. Samenwerken met collega’s van beleid, bestuur en uitvoering, collega’s van andere gemeente en partners en maatschappelijke partijen in de stad heeft ervoor gezorgd dat ik me niet verveeld heb, maar vooral ontzettend veel geleerd heb over de verschillende rollen die je als trainee kan aannemen in een organisatie.

Daarnaast is het leertraject dat wordt aangeboden een waardevolle aanvulling. Dit traject is voornamelijk gericht op je persoonlijke ontwikkeling en bijvoorbeeld op het leren begrijpen van welke effecten jij hebt binnen een organisatie. Daarnaast is het fijn om te ervaren dat je niet de enige trainee bent. Tijdens de opleidingsdagen zijn de situaties de we bespreken vaak herkenbaar. Je leert niet alleen van de trainers en binnen je projecten van je opdrachtgevers, leidinggevende en collega’s, maar ook zeker ontzettend veel van de andere trainees en hun ervaringen.

Tot slot vind ik het een groot voordeel om aan het begin van je loopbaan al zo bewust bezig te zijn met je ontwikkeling en je bewust te zijn van waar je goed in bent en wat je passie is. Hopelijk zorgt dat ervoor dat ik over anderhalf jaar, als het traineeship ten einde loopt, niet alleen een antwoord heb op de vraag welke functie goed bij mij zou passen, maar dat ik mij kan blijven ontwikkelen gedurende mijn loopbaan, waardoor het antwoord op die vraag ook nog weer zou kunnen veranderen.

Meer trainees aan het woord