Op  9 april heeft in Odeon in Zwolle de Seminar “Spreken met IMPACT” door Remco Claassen plaatsgevonden. Met maar liefst 63 deelnemers uit de gemeenten die zich via Talenrenregio hebben aangemeld en daarmee de korting kregen.

Hieronder de reacties van Thio van der Velde, gemeente Dronten en Grietje Begeman-Sinnema, gemeente Olst-Wijhe, over de seminar:

Spreken met IMPACT

Donderdag 9 april mocht ik inspiratie ophalen bij het Seminar “Spreken met IMPACT” door Remco Claassen. Claassen is een spreker, trainer en auteur die alom wordt geroemd in Nederland, maar voor mij tot dat moment geen bekende. Dat veranderde in de 2,5 uur durende sessie die hij op de planken zette.

Spreken met impact, maar met minimale middelen. Claassen neemt je in sneltreinvaart mee langs theoretische modellen, psychologische methodes en vooral veel goede humor. Binnen vijf minuten na aanvang van het seminar hangt iedereen aan zijn lippen en toont hij de kracht en de eenvoud van communicatie. Hij geeft concreet inzicht in de do’s en don’ts rondom communicatie en hoe je redelijk eenvoudig na enig oefenen, je verder kunt bekwamen in het spreken en presenteren voor een groep.

Een seminar en/of training door Remco Claassen biedt je veel aandachtspunten en inspiratie om je verder te ontwikkelen als spreker. En dat is slechts een van de werkvelden waarop Claassen zich manifesteert in Nederland. Absolute aanrader!

Thio van der Velde, Dronten

Verbale slagkracht vergroten

 “Verbaal meesterschap” van Remco Claassen, een seminar waarvan ik aanvankelijk dacht dat het over “hoe leer ik beter spreken” zou gaan. Na een geweldige middag weet ik beter: het gaat om hoe je een groep kunt beïnvloeden. We werden ontvangen met een stevige beat, dat is de eerste vorm van beïnvloeding al: je moet eigenlijk gaan dansen! Vervolgens zorgt Remco Claassen voor een kennismaking met de hele zaal op een zodanige manier dat hij alle aandacht heeft. Hij leert je vervolgens hoe je kunt zorgen dat wanneer jij uitgepraat bent mensen iets gaan doen, iets gaan laten en iets nooit meer vergeten.  Hij legt in tekeningen uit hoe onze hersenen werken en vertelt over luisterblindheid. En zegt ook dat een goede inhoud weliswaar relevant is, maar dat de verbale verpakking  het échte effect bepaalt en …..  daar heb je geen beamer bij nodig. Een andere tip was – terwijl hij een cartoon van een mooie vrouw tekende – “neem Anneke D mee”, oftewel: vertel anekdotes. Tja, die moet je dan wel hebben….. Hoe dan ook, ik kijk terug op een inspirerende middag die werd afgesloten met: “if it is to be -  It is up to me!"

Grietje Begeman-Sinnema, Olst-Wijhe