Mijn naam is Ruben Draaijer, 23 jaar oud en ik woon in Zwolle. Ik volg de studie HRM aan hogeschool Windesheim. Vanaf februari loop ik stage bij de gemeente Meppel. Naast mijn stage en opleiding werk ik twee a drie avonden per week in een sportschool als fitnessinstructeur. Mijn hobby’s zijn onder andere motorrijden, wielrennen en hardlopen.

Bij de gemeente Meppel voer ik verschillende werkzaamheden uit, zoals administratieve ondersteuning bij o.a. werving en selectie, het voeren van sollicitatiegesprekken, het organiseren en begeleiden van de introductiedag voor nieuwe medewerkers, het organiseren van in-company opleidingen en het analyseren, adviseren en uitvoeren van het medewerkerstevredenheidsonderzoek en het uitvoeren van het stagebeleid. Naast deze werkzaamheden voer ik een onderzoek uit wat betrekking heeft op een flexpool bij klantcontacten. Ook ben ik bezig met een onderzoek over het samenvoegen van bepaalde regelingen van de gemeente Meppel en gemeente Westerveld.

De veelzijdigheid van werkzaamheden en de collegialiteit binnen de gemeente hebben me verwonderd. Vanaf de eerste dag voel ik me welkom bij de gemeente Meppel. Wat mij ook heeft verwonderd is de traagheid van bepaalde besluiten en processen. Het beeld dat ik had van de gemeente heb ik zeker bij moeten stellen. Mijn beeld van de gemeente was dat een gemeente ouderwets, stoffig en traag is. Dat de medewerkers altijd hetzelfde doen en dat er bij de gemeente niet hard gewerkt wordt. Ik wilde graag ontdekken hoe het werken bij de gemeente is en of mijn beeld klopte. Ik ben positief verrast over hoe de gemeente Meppel werkt. Meppel wil vooruitstrevend zijn en is continu bezig met het verbeteren van processen en de dienstverlening.

Het werken bij een gemeente moet wel bij je passen. Ook kunnen er grote verschillen zijn tussen de verschillende gemeenten. Gemeente Meppel is volop in ontwikkeling en in beweging, maar dit is niet bij elke gemeente zo. Een gemeente vind ik een interessante stageplek, omdat er veel politiek bij komt kijken, maar dit moet je wel liggen. Ik raad dan ook zeker aan om bij een gemeente stage te gaan lopen, ook al weet je niet, net zoals ik, of een gemeente bij je past.


Tineke van de Water, stagebegeleider van Ruben aan het woord
De stage die Ruben uitvoert, is een meewerkstage waarbij de stagiair alle mogelijkheden krijgt om te werken aan zijn of haar professionele ontwikkeling als P&O’er. Dit gaat van werving en selectie van stagiairs en (ondersteuning bij) werving en selectie bij allerlei vacatures tot het adviseren over de toepassing/invoering van HR-instrumenten. We werken vanaf 2000 met HR-stagiairs vanuit Windesheim of de Hanzehogeschool. Het doel is om stagiairs een allround stageplek te bieden, waarin ze gelegenheid hebben om ervaring op te doen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Voor ons is een stagiair waardevol, omdat jonge mensen vaak een verfrissende blik hebben op het werk en wij daar ook wat aan kunnen hebben. Daarnaast nemen ze ons ook het werk uit handen, wat ons weer helpt in de dagelijkse gang van zaken. Ook vind ik het erg leuk om steeds weer met verschillende jonge mensen te werken.

Ik adviseer andere gemeenten/organisaties zeker om stagiaires in het team op te nemen. Het houdt je scherp en je houdt zo contact met de onderwijswereld en de nieuwe inzichten daar. Aandachtspunt is dat je wel voldoende werkzaamheden moet hebben om een volwaardige plek te kunnen bieden. Ook moet je voldoende begeleiding kunnen bieden. ​

Wil je meer verhalen lezen? Bekijk dan de pagina Stagiairs aan het woord