Er zijn momenten in je loopbaan waarop je jezelf afvraagt hoe het bij een andere organisatie zal zijn en of er voor jezelf nog meer te ontdekken en te ontwikkelen is. Bij mij is dit moment gekomen na ruim tien jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Steenwijkerland.

Niet lang na mijn aanmelding bij Talentenregio, zie ik een vacature voorbij komen waarin een medewerker Ruimtelijke Ordening wordt gevraagd bij de gemeente Zwartewaterland. De functie is voor twee dagen in de week, voor een periode van vier maanden vanwege zwangerschapsverlof van een collega aldaar. Na het versturen van een sollicitatiebrief en een gesprek op het gemeentehuis in Hasselt, word ik aangenomen om vanaf februari 2014 de tijdelijke functie te mogen vervullen. Mijn resterende twee dagen blijf ik werkzaam bij de gemeente Steenwijkerland. 

Wat mij meteen opvalt tijdens mijn werkzaamheden in Hasselt, is het plezier dat ik ervaar om met nieuwe mensen om te gaan. Niet omdat het niet fijn is om met de collega’s in Steenwijkerland samen te werken, maar vanwege de vernieuwing die deze ervaring voor mij met zich mee brengt.

Ook het verschil in organisatiegrootte (in Zwartewaterland werken minder mensen dan in Steenwijkerland) laat mij ervaren dat een veranderende werkomgeving een positieve invloed heeft.

Mijn werkzaamheden bij de gemeente Zwartewaterland, welke in eerste instantie vier maanden zouden duren, hebben bij een wederzijdse tevredenheid uiteindelijk anderhalf jaar geduurd. In september 2015 ben ik weer volledig werkzaamheden gaan verrichten voor de gemeente Steenwijkerland.

Mijn detacheringsperiode bij de gemeente Zwartewaterland heeft mij laten inzien dat het voor mijn ontwikkeling en voor mij als persoon goed zal zijn om een structurele vernieuwing in de werkomgeving te vinden. Als ik in december 2015 op Talentenregio de vacaturetekst zie staan waarin een medewerker Ruimtelijke Ordening wordt gezocht bij de gemeente Westerveld, voor in eerste instantie een jaar, aarzel ik ook niet om te reageren.

Tot mijn grote vreugde besluit de gemeente Westerveld na de sollicitatiegesprekken, dat ik het team Ruimtelijke Ordening binnen de organisatie mag komen versterken. In maart 2016 ben ik begonnen met de werkzaamheden. Net zoals ik heb ervaren bij de gemeente Zwartewaterland, is ook de vernieuwing bij de gemeente Westerveld een verandering die ik als zeer positief ervaar. Daarnaast zijn er nog volop ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor de ambitie om te kunnen blijven groeien als een fantastische uitdaging wordt ervaren.

In eerste instantie zijn de werkzaamheden bij de gemeente Westerveld voor de duur van één jaar via een detacheringsovereenkomst met de gemeente Steenwijkerland. Na deze periode zal worden bekeken of ik rechtstreeks in dienst kan komen bij de gemeente Westerveld.

Als ik naar mijzelf kijk en zie hoe positief veranderende omstandigheden kunnen uitwerken, kan ik alleen maar aanmoedigen dat mensen gaan bewegen binnen verschillende organisaties. Ik spreek vanuit ervaring; het is een kwestie van gewoon doen. Talentenregio is hiervoor een fantastisch middel om te ontdekken waar je staat, wat je kunt en waar je naar toe wilt! 

Wil je meer verhalen lezen van collega's? Bekijk dan de pagina Medewerkers aan het woord