Mijn naam is Rianne Veenstra en voordat ik bij de gemeente ging werken heb ik 13 jaar in de zorg gewerkt. In 2015 heb ik de opleiding receptioniste/ administratief medewerker gevolgd. Ik had toen minimaal ervaring als receptioniste/ administratief medewerkster en heb toen de gemeente Kampen een motivatiebrief gestuurd met de vraag of er een mogelijkheid was of ik bij de gemeente Kampen stage kon lopen. Dit was mogelijk bij de afdeling Toezicht & Handhaving.

Na 3 maanden stage te hebben gelopen, heb ik een detacheringscontract gekregen. Ik heb me toen aangemeld bij Talentenregio en er kwam een tijdelijke vacature vrij bij de gemeente Zwolle. Na die periode bij Zwolle kon ik weer terug komen bij Kampen en heb ik de vacatures via Talentenregio weer in de gaten gehouden. In 2016 tot begin 2017 heb ik nog tijdelijk gewerkt bij de gemeente Zwartewaterland, dit in combinatie met de gemeente Kampen. Na mijn tijdelijke functie bij gemeente Zwartewaterland kwam er een tijdelijke vacature vrij bij gemeente Kampen bij de afdeling DIV. Momenteel werk ik 24 uur bij DIV en 16 uur bij Toezicht & Handhaving.

Ik werk met veel plezier bij de gemeente Kampen als administratief medewerkster. Ik heb gereageerd op de vacature bij DIV, omdat ik graag meer dan 16 uur wilde werken. Ik heb de detachering tussen de verschillende gemeenten als goed ervaren. Als er een overstap was naar een andere gemeente kon dit in goed overleg, om samen tot een begin- en einddatum te komen. Ik zie het als een uitdaging om bij andere gemeenten te werken. Nieuwe collega’s, nieuwe manier van werken en nieuwe werkzaamheden.

Ik adviseer mijn collega’s zeker om ook een profiel op de site van Talentenregio aan te maken en om gebruik te maken van de mogelijkheden die Talentenregio biedt. Er komen vaak leuke vacatures voorbij die je weer nieuwe kansen kunnen bieden.​

Medewerkers aan het woord