Bij de gemeente Dalfsen werk ik alweer 15 jaar, waarvan de afgelopen twee jaar bij de stafafdeling Visie en Strategie.
Nadat ik als programmamanager trekker geweest ben van het organisatieverandertraject, was mijn opdracht de implementatie en borging van dit traject. Al een tijdje was ik op zoek naar een nieuwe werkomgeving.
Dalfsen is nog steeds een jas die goed bij mij past. Fijne collega’s, korte lijnen, dynamisch en volop in ontwikkeling. Dat gevoel wilde ik ook graag vast blijven houden en niet dat je tegen je eigen houdbaarheidsdatum aan gaat lopen. Als ik kijk naar mijn loopbaan dan valt het op dat ik bij mijn vorige werkgevers gemiddeld 6 jaar gewerkt heb. Dat zegt wel iets over Dalfsen en mij.

Via Talentenregio kwam ik een klus als organisatieadviseur tegen bij de gemeente Zwolle. Soms komen de dingen op een juist moment op je pad. Vanuit dat gevoel heb ik gereageerd op de klus. Vanuit die positie kon ik mooi een kijkje in de keuken nemen van een andere gemeente. De klus bij Zwolle zou ongeveer een half jaar duren, dit i.v.m. vervanging door ziekte. Daarnaast was ik lid van een werkgroep die voor Zwolle onderzocht wat de effecten zouden zijn van een eventuele overstap naar het sectoraal functiewaarderingssysteem HR21. I.v.m. de pensionering van de toenmalige functiewaarderingsdeskundige, heeft Zwolle voor de duur van het onderzoek een klus van projectleider op de site van Talentenregio geplaatst. Het beviel en bevalt mij heel goed bij Zwolle en daarom heb ik ook daarop gereageerd en de klus gekregen.

Momenteel werk ik 1 ½ dag per week voor Dalfsen, 2 dagen voor de gemeente Zwolle en inmiddels ook 1 dag voor de gemeente Raalte. Ik voel mij een ZPP’er in overheidsdienst, zeg maar een ZPP’er en zou eigenlijk niet anders meer willen. Van klus naar klus, dat zou toch fantastisch zijn. De ruimte die ik krijg van Dalfsen om dit te doen waardeer ik enorm. Door de detacheringen wordt een groot deel van mijn loonkosten gedekt en dat geeft de gemeente Dalfsen ruimte om die gelden flexibel in te zetten. Voor Dalfsen betekent het ook dat als zij een klus hebben, die bij mijn talenten/kwaliteiten past, zij mij daarvoor kunnen inzetten. Het betekent ook dat ik actief op zoek ben naar klussen om inkomen te genereren. Kortom ik ben benaderbaar voor klussen!

Dedetacheringen ervaar ik als een verrijking. Het geeft mij energie, de mogelijkheid nieuwe contacten op te doen en mijn ervaring te verbreden. In de praktijk merk ik dat deze manier van werken goed bij mij past en naar meer
smaakt. Ik kan iedereen aanraden eens in de keuken te kijken van een andere organisatie, door bijvoorbeeld je aan te melden voor een klus.

Meer medewerkers aan het woord