Sinds 1 september heb ik het stokje van Mara van den Eelaart overgenomen in de rol van programma manager Talentenregio. Samen met het programmateam, dat uit 5 mensen bestaat, werken we aan de ontwikkeling van ambtenaren zodat zij goed in staat zijn om met plezier te werken aan de opgaven voor de samenleving. Regionale samenwerking geeft mij voldoening en plezier, leren en inspireren zijn voor mij belangrijke pijlers.

 

Loopbaan in Talentenregio werkgebied

Mijn leven en loopbaan kent een aantal ‘stations’ in ons werkgebied: geboren in Blokzijl, de huidige gemeente Steenwijkerland, uit ouders die opgroeiden in Meppel en Westerveld. Ik verhuisde naar de gemeente Dronten en vervolgens naar de gemeente Kampen. Daar heb ik ruim 8 jaar gewerkt bij Sociale Zaken, waar ik de kans heb gekregen om naast mijn werk de opleiding Personeel en Arbeid in deeltijd te volgen in Zwolle en vervolgens in Deventer.  Talentenregio bestond nog niet, ik had graag een opdracht of een stage gedaan in een andere gemeente om ervaring op te doen met verschillende werkvelden en mijn blik willen verruimen richting werken bij een andere gemeente.

Via via kwam ik in contact met de gemeente Hattem waar al snel een geschikte vacature vrij kwam. Na een uitstapje in Harderwijk en Sneek kreeg ik in 2011 de kans om in mijn eigen woongemeente te werken aan de economische ontwikkeling van Dronten met een rol binnen het regionale cluster Agro en Food dat ik samen met de wethouder van de gemeente Ommen heb mogen aanjagen.

We hebben op dit moment 18 deelnemende partijen: 17 gemeenten en de Provincie Overijssel en ik verwacht dat deze samenwerking zich nog verder uitbreidt. De overige ‘stations’ leer ik kennen tijdens de presentaties die we ieder jaar aan de management teams geven met de resultaten en waar we vooral komen ophalen waaraan behoefte is op het gebied van kennisdelen, talentontwikkeling en mobiliteit.

Talentenregio 6 jaar: nieuwe ontwikkelkansen

Talentenregio bestaat inmiddels 6 jaar en ik ben verrast over hetgeen er is opgebouwd, we zien met elkaar kansen om Talentenregio verder te ontwikkelen. Dit jaar zijn er maar liefst 20 trainees aan de slag gegaan binnen Talentenregio. Het aanbod trainingen en workshops wordt ieder jaar groter en we zijn in gesprek over leergangen en samenwerking met het onderwijs. Het aantal vacatures neemt toe en daarmee de kansen voor mobiliteit.

De grote uittocht van ambtenaren richting het pensioen bereikt een piek in 2018 en het is belangrijk dat we nu al zorgen voor frisse en enthousiaste nieuwe collega’s, waarbij we allen een taak hebben om te zorgen dat we ons stoffige imago afschudden en laten zien hoe gaaf het werken voor de publieke zaak is.

Uitnodiging

Ik nodig je uit om je te ontwikkelen binnen Talentenregio, bezoek onze Talentenproeverij op 14 februari 2017 en schrijf je in voor een training. Laat jezelf ook zien tijdens de Meester in je Werk-week, ga op safari in de regio, bekijk de meesterstukken van je collega’s en laat je inspireren. En als je droombaan voorbij komt op onze website, stop dan met dromen en waag de sprong, je kunt meer dan je denkt. Ik ontmoet je graag.