Voordat ik hier aan de slag ging bij de gemeente Oldebroek heb ik gewerkt bij de gemeente Zwolle. Ik werkte op de afdeling Inkomensondersteuning, team Budgetbeheer. Ik was senior van het team en nog 1 dag in de week werkzaam als budgetconsulent.

De gemeente Zwolle zet zich in voor de mobiliteit van medewerkers. Nadat ik klaar was met mijn loopbaanoriëntatie mocht ik starten met de opleiding voor ‘Leiding geven voor de overheid en non profit’. Gelijktijdig met deze studie werd ik ook senior van het team en kon ik ervaring opdoen in het leidinggeven. Hier werd ik erg enthousiast van en dit smaakte naar meer.

In januari 2015 zag ik de vacature voor teamleider KCC/Backoffice op Talentenregio en dacht direct. ‘Ja, dit is wat ik wil. Ik ga solliciteren’. Een sollicitatiebrief verzonden en toen was het afwachten in spanning. De datum van de selectiegesprekken kwam in zicht en ik hoorde maar niets. Om deze reden ben ik gaan bellen om te informeren. Helaas behoorde ik niet tot de kandidaten. De reden was dat ik geen leidinggevende ervaring had op teamleidersniveau. Ik dacht, ik laat mij niet uit het veld slaan. Ik zei, ‘bel maar met de gemeente Zwolle om een referentie op te vragen’. Mijn teamleider en eenheidsmanager van de gemeente Zwolle waren namelijk ook op de hoogte. Dit heeft geholpen, want ik mocht uiteindelijk toch komen. Een speeddate, selectiegesprek en een assessment verder,ben ik als laatste overgebleven. Op 1 april 2015 ben ik gestart in de gemeente Oldebroek als teamleider KCC/Backoffice.

Een nieuwe rol en geen rugzak vol met kennis, kunde en ervaring. Dit was in het begin wennen en dat is het nog steeds. Elke dag doe ik weer nieuwe ervaringen op en leer ontzettend veel. Ondanks dat het soms nogal hectisch kan zijn in het KCC ben ik nog steeds erg enthousiast en ga ik elke dag met veel energie naar het werk.

Vergeleken met Zwolle is de gemeente Oldebroek een kleine gemeente. De lijntjes zijn erg kort binnen de gemeente Oldebroek. Je loopt zo binnen bij de burgemeester en/of wethouder.

Ook leer ik nu echt hoe het reilen en zeilen binnen een gemeente gaat. Elke woensdag een terugkoppeling wat er in het college is besproken door de gemeentesecretaris, zelf collegevoorstellen schrijven voor het college en memo’s voor het MT.

Ondanks dat het een kleine gemeente is heeft de gemeente Oldebroek veel ambities. Ik vind het mooie uitdaging om dit samen met de betrokken medewerkers te bereiken.

Mijn boodschap is geloof in jezelf en laat je niet uit het veld slaan als je niet voldoet aan de eisen in de vacaturetekst.

Zie je een leuke, boeiende en interessante vacature ga er dan voor en maak vooral gebruik van kansen van Talentenregio.