Mijn naam is Karina Gharnagharyan. Ik ben 20 jaar en ik woon in Dalfsen. Ik volg de opleiding Juridisch Medewerker Openbaar Bestuur aan Landstede Zwolle en zit in mijn laatste jaar van de opleiding. Vanaf november 2015 loop ik stage bij de gemeente bij de afdeling Burgerzaken.

Mijn werkzaamheden voer ik voornamelijk uit bij de receptie, telefooncentrale en bij de publieksbalie. Ik vraag onder andere rijbewijzen en reisdocumenten voor de inwoners van de gemeente Dalfsen aan.

Bij de gemeente Dalfsen worden stagiairs als echte collega’s gezien. Dit vind ik erg positief, want je krijgt hierdoor de kans om jezelf te bewijzen. Ook krijg je de juiste hulp die je nodig hebt tijdens je stage. Tijdens mijn sollicitatiegesprek voorafgaand aan de stage, werd duidelijk uitgelegd welke taken ik zou krijgen en globaal hoe mijn stage zou verlopen. Hierdoor wist ik wat ik kon verwachten en dit vond ik erg prettig. Ik zal andere studenten zeker adviseren om bij de gemeente Dalfsen stage te gaan lopen, omdat het een prettige organisatie is. Je krijgt als stagiair echt de mogelijkheid om je te ontwikkelen en collega’s helpen je hier graag bij.

 

Wim Schaapman, stagebegeleider van Karina aan het woord
Karina loopt stage bij de eenheid Publieksdienstverlening. Stagiairs bij deze eenheid voeren als KCC-medewerker werkzaamheden uit aan de publieksbalie burgerzaken, bij de receptie en bij de telefooncentrale. We hebben goede ervaringen met stagiairs en willen een stagiair graag in de gelegenheid stellen om kennis te maken met ons mooie en boeiende vakgebied.

Karina is erg geïnteresseerd, let goed op en pakt dingen snel op. Ze weet van aanpakken en is een aanwinst voor de afdeling. Ze heeft aan een half woord genoeg en is niet bang om dingen zelf uit te zoeken. Ze schroomt niet om bij andere collega’s te rade te gaan. Als de mogelijkheid zich zou voordoen zou ze wat mij betreft in aanmerking komen voor een vaste aanstelling.

Ik zou collega’s zeker aanraden om stagiairs in te zetten binnen hun afdeling. Het hangt natuurlijk wel van de situatie binnen de afdeling af, want er moet wel tijd zijn om de stagiair in te werken. In het begin vraagt de stagiair de nodige aandacht en daar moet je als afdeling/team rekening mee houden. Het is voor een stagiair erg vervelend als hij/zij aan zijn/haar lot overgelaten wordt.