Al langere tijd liep ik met de gedachte om mijn kennis en ervaring als personeeladviseur eens (tijdelijk) in te zetten bij een andere gemeente. Inmiddels ben ik vele jaren werkzaam bij de gemeente Kampen en het leek mij goed ook voor mij eigen ontwikkeling om eens in een andere keuken te kijken en te werken. Mijn teammanager had hier geen problemen mee.

 

Maar ja, dan moet er ook nog een passende klus zijn en die kwam bij de gemeente Heerde. Daar zochten ze een tijdelijke personeeladviseur die hun kon ondersteunen vanwege een komende verhuizing en de overgang naar Het Nieuwe Werken. Heerde ligt aan de overkant van Wijhe, mijn woonplaats, waardoor ik deze kans niet ongemoeid kon laten gaan en besloten heb te solliciteren.

 

Na een kort sollicitatiegesprek (vreemd om nu aan de andere kant van de tafel te zitten) kon ik halverwege februari beginnen bij de gemeente Heerde als personeeladviseur. Heerde is een kleinere gemeente qua personeelsbestand dan Kampen, maar het werk was veelal hetzelfde waarbij ik wel meer werkzaam ben geweest in de uitvoering. Vanuit Kampen ben ik gedetacheerd geweest tot half juli van dit jaar.

Het voordeel van detachering is dat je in dienst blijft van je werkgever en toch werkervaring elders kunt opdoen, zonder ontslag te hoeven nemen. Het nadeel van detachering is dat je collega’s die je achterlaat veelal taken van je moeten overnemen of er moet de mogelijkheid zijn om iemand anders tijdelijk in te kunnen inhuren. Inmiddels ben ik weer terug in Kampen en heb de periode in Heerde als leerzaam ervaren en het er erg naar mijn zin gehad.

 

Jeanette Jonkman