Ik was van maart 2008 tot medio juni van dit jaar werkzaam bij de gemeente Raalte. Ik was daar senior vakspecialist Maatschappelijke ondersteuning en Zorg bij team Samenleving. Ik heb daar leuke projecten kunnen realiseren o.a. op het gebied van lokaal gezondheidsbeleid, Raalte Gezond en de Wmo.

Veel tijd is geïnvesteerd  in het tot stand brengen van samenwerkingsrelaties tussen en met verschillende organisaties. Dat is de basis voor succes; je hebt elkaar nodig en kunt elkaar versterken. Hier hebben uiteindelijk de burgers weer profijt van. En daar doen we het voor.

Nu werkzaam bij de gemeente Staphorst. Via Talentenregio zag ik de vacature van beleidsmedewerker Wmo, welzijn en volksgezondheid bij de afdeling Ontwikkeling & beheer. Precies de taken/werkzaamheden die ik al deed. Waarom dan die overstap gedaan? Ik wilde graag naar een kleinere gemeente, daar waar de lijntjes kort zijn en dus snel wat kunt overleggen en afstemmen. Ik wil graag resultaten zien en het gevoel krijgen dat je direct wat voor de inwoners kunt betekenen.

In Raalte had ik de rol van realisator en dat vergt veel intern overleg tussen je collega’s van ontwikkeling en uitvoering. In Staphorst ben ik weer echt beleidsmedewerker en dat bevalt mij zeer goed. Even sparren met collega’s, je manager of je wethouder; snel zaken doen. De eerste weken ben ik veel op pad gegaan om de vrijwilligers- en professionele organisaties te leren kennen en te horen wat er speelt. Op verschillende beleidsterreinen moet veel gebeuren, maar dat zie ik als een mooie uitdaging. Dus momenteel een drukke tijd, maar het levert mij heel veel positieve energie op. Ik begin mij na zo’n korte periode al helemaal thuis te voelen. Het is voor mij een goede stap geweest.

Met meerdere collega’s uit Raalte, maar ook uit eerdere functies bij Zwartewaterland, Genemuiden, Elburg en Zwolle, heb ik nog steeds contact en met sommige ga ik af en toe uit eten of pakken we een terrasje. Collegialiteit en vriendschap zijn belangrijke ingrediënten voor een goede werksfeer en je werkt samen toe naar prachtige resultaten.

Hoe ik de overgang heb ervaren…. tja dat viel de eerste dagen tegen. In Raalte ken je alles en gaat veel op de automatische piloot. In Staphorst moet je eerst alles weer vragen; waar is dit en hoe werkt dat. Maar gelukkig, na een paar dagen kun je je al behoorlijk zelfstandig redden.

Ik verwacht dat ik in Staphorst een leuke tijd tegemoet ga. Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen en het houdt mij scherp.

Talentenregio is daar een prima instrument voor. Onbekend maakt onbemind, maar geloof mij verandering van spijs doet eten. Dus mijn advies is: maak in ieder geval een profiel aan op Talentenregio en ontdek de mogelijkheden. Zijn die er vandaag niet, dan komen ze morgen of overmorgen wel …..

Groet,

Jack de Goede