In 2001 begon ik bij de gemeente Dalfsen. Eerst als verkeersmedewerker, ondertussen maakte ik een zijstap naar communicatie en de laatste jaren deed ik duurzaamheid. Ook heb ik workshops voor collega’s mogen begeleiden over organisatieverandering. Ik ben blij met de mogelijkheden die Dalfsen mij gegeven heeft om mij breed te ontwikkelen.

Via een afstudeerder die ik heb begeleid vond ik medio 2018 een leuke klus buiten de gemeente Dalfsen, ook op duurzaamheid. Management en directie zagen een tijdelijke detachering op dat moment echter niet zitten. Ik heb hierover verschillende gesprekken gehad, die mij meer inzicht hebben gegeven in waar MT en DT zoal mee hebben te dealen.  Deelnemen aan Talentenregio biedt een organisatie kansen, maar kan ook leiden tot puzzelwerk qua formatie.  In Dalfsen kwam mijn verzoek wat dat laatste betreft op het verkeerde moment. Daarnaast kwam in de gesprekken met manager en directie naar voren welke van mijn kwaliteiten niet goed gemist konden worden. Dat was, ondanks de voor mij teleurstellende uitkomst wat de klus betreft, nuttige feedback.

In die tijd ben ik een paar keer voor advies binnen gelopen bij de mensen van Talentenregio. Dorien en vooral Christina hebben mij geholpen te blijven denken in kansen. Ze waren heel geïnteresseerd en weten de weg in de wereld van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Ik kwam steeds opgetogen en met opgepoetst zelfvertrouwen terug van zo’n gesprekje. Talentenregio is in Dalfsen gevestigd en ik kon zodoende heel makkelijk Christina en Dorien binnen lopen, maar ik weet zeker dat ze dit voor iedere collega willen doen.

De klus - en later de vacature - voor duurzaamheid in die andere gemeente heb ik om verschillende redenen laten lopen. In mijn hoofd was echter wel een knop omgezet en toen ik via Talentenregio de vacature voor Kernteamlid Ruimte voor de Vecht zag, heb ik niet lang getwijfeld. Hier kon ik in de breedte bezig zijn met dingen die, deels vanuit opgebouwde ervaring en deels vanuit mijn vooropleiding en persoonlijke interesse , prima bij mij passen. Binnenkort begin ik voor twee dagen in de week en ik heb er veel zin in. En het verhaal is nog niet af. Er is een kans dat ik mijn derde dag ook met iets leuks kan gaan invullen. Dankzij de brede basis die ik in Dalfsen kon ontwikkelen en het ‘aan de jas trekken’ van Christina en Dorien ben ik mijn persoonlijke loopbaankansen in een breder perspectief gaan zien. En dat was niet gebeurd als ik achter mijn bureau was blijven zitten.

Irene van Oenen