Afgelopen jaar heb ik de Talentenproeverij bezocht. Ik vind het erg leuk en interessant om geïnspireerd te worden en dit lukte door het ontmoeten van en kennis te maken met andere collega’s uit de regio en door het volgen van diverse workshops tijdens deze dag. Vandaar dat ik heb deelgenomen aan deze dag.

Tijdens de proeverij heb ik vier workshops bezocht. Tijdens de workshop Refresh yourself ben ik bezig geweest om erachter te komen hoe om te gaan met ontwikkelingen in het werk. Tijdens deze workshop werden de ervaringen ook onderling gedeeld. Dit vond ik erg prettig en leerzaam.

De tweede workshop welke ik heb gevolgd was Ontdek (de kracht van) je eigen drive (Egostrippen). Dit was een korte maar zeer succesvolle proeverij waar mijn collega’s en ik zeker een vervolg aan gaan geven.

De derde workshop Ik hoor, ik hoor, wat jij niet zegt was voor mij echt een positieve eye opener, mede dankzij de workshopleidster. De manier waarop zij de groep meenam in haar verhaal gaf me energie, was inspirerend en doeltreffend. Ik luister nu veel bewuster zonder (alvast) te oordelen.

De laatste workshop die ik volgde was het inspiratiespel: wat inspireert jou? Waar haal je je energie uit en wat zijn je inspiratiebronnen. Wat zijn mijn drijfveren, welke voorwaarden heb ik nodig om effectief en prettig te kunnen werken en welke belemmeringen remmen mij? Een leuk spel om de dag mee af te sluiten.

Wanneer Talentenregio nogmaals een Talentenproeverij organiseert zou ik zeker weer meedoen. Het aanbod van de workshops is groot en er zijn zeker nog workshops waar ik me in wil gaan verdiepen en door laten inspireren. Mede dankzij de organisatie en de workshopleiders is het een geslaagde en succesvolle dag geweest. Ik kijk uit naar de volgende Talentenproeverij.