Talentenregio (projectleider trainees Marianne Juk) organiseert en coördineert wederom een traineeprogramma voor 12 gemeenten (Dronten, Dalfsen, Deventer, Ommen-Hardenberg, Heerde, Kampen, Meppel, Oldebroek,  Raalte, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle) en de provincie Overijssel.

Op 19 september starten twintig trainees bij een van deze organisaties voor een tweejarig traineeship. Bij een aantal de gemeenten komen respectievelijk 2 en 3 trainees.

Gedurende deze periode volgen de trainees een leertraject (in co-creatie ontwikkeld met TA academie) en krijgen ze individuele begeleiding van een mentor.

Om brede ervaring op te doen rouleren de meeste trainees na een periode van 8 maanden naar een andere projectopdracht en organisatie.

Kick off/kennismakingsbijeenkomst trainees

Op 25 augustus is een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd voor de geselecteerde trainees in het gemeentehuis van Meppel. Dit was niet alleen kennismaking met trainees onderling, maar ook met de HRM adviseurs, een aantal leidinggevenden van de gemeenten en provincie, de mentoren, de opleiders van de TA academie en het team van Talentenregio. Het was een energieke bijeenkomst waarin met behulp van diverse werkvormen werd kennisgemaakt en de diverse rollen binnen het programma werden verduidelijkt.

Projectenmarkt

Op vrijdagochtend 2 september 2016 is de eerste projectenmarkt gehouden op het stadhuis in Deventer. Op de projectenmarkt zijn de trainees in gesprek gegaan met opdrachtgevers van diverse opdrachten. Opvallend was dat zowel opdrachtgevers als trainees zich goed hadden voorbereid. De trainees waren verrast door de inhoud van de opdrachten, door de mondelinge  toelichting begon het veel meer te leven. De opdrachtgevers lieten zich van hun beste kant zien door een leuke presentatie in hun “marktkramen” en het verkopen van hun opdrachten.  Diverse organisaties lieten weten enthousiast te zijn over de kwaliteit en de energie van de trainees.

De trainees en de opdrachtgevers geven de top 3 van projectopdrachten aan voor de eerste 8 maanden. Een aantal gaven meteen al aan bij het maken van een keuze last van positieve  “keuzestress”  te krijgen. Er viel zoveel leuks te kiezen! De HRM adviseurs hebben de definitieve matching voor de eerste ronde van het traineeship bepaald.
De trainees starten op 19 september.