Af en toe een mail met vacatures van Talentenregio in je inbox. Uit pure nieuwgierigheid even doorheen scrollen en weer aan het werk. Een aantal jaren achtereen waren de vacatures van de Talentenregio de enige vacatures die ik voorbij zag komen. Een nieuwe baan dacht ik niet aan. Bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg had ik het erg naar mijn zin. Ik had een leuke functie als medewerker communicatie en marketing, genoeg doorgroeimogelijkheden en super collega’s; waarom zou ik wat anders willen doen?

Op een donderdagmiddag in januari 2018 sprak ik met een collega over alle ontwikkelingen bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Ik vertelde haar dat ik het nog prima naar mijn zin had, ondanks de wat onrustige situatie rondom de ontvlechting. Ik was niet op zoek naar een andere baan. Alleen wanneer er een leuke vacature in Dalfsen voorbij komt, zou me dat wel leuk lijken. Goede verhalen gehoord over Dalfsen, zei ik nog. En weer door. Aan het werk.

Ook de volgende dag ging ik weer fris en opgewekt aan de slag in Hardenberg. Computer opstarten, mailbox openen, mails beantwoorden en ook nog even snel klikken op het bericht van de Talentenregio. En toen verscheen daar ineens de vacature van communicatiemedewerker bij de gemeente Dalfsen. Ik kon niet geloven dat ik het hier de vorige dag nog met mijn collega over had gehad: blijkbaar bestaat het toeval wél!

Na het lezen van de vacature werd ik nieuwsgierig. Ik was benieuwd of alle verhalen die ik hoorde over de gemeente Dalfsen klopten. Was het daadwerkelijk een organisatie met een informele sfeer en een toegankelijk bestuur? Na wat wikken en wegen, schreef ik mijn eerste sollicitatiebrief sinds 11 jaar.

Na een aantal weken wachten kwam het verlossende bericht: we nodigen je graag uit voor een gesprek. Na twee sollicitatiegesprekken bleken mijn verwachtingen van de gemeente Dalfsen overeen te komen de werkelijkheid. Mijn gevoel in deze organisatie te passen werd bevestigd. Het is me uiteindelijk gelukt de switch te maken van de Bestuurdienst Ommen-Hardenberg naar Dalfsen en daar ben ik erg dankbaar voor.

Inmiddels werk twee maanden in Dalfsen. Ik merk dat het voor mij goed is geweest om na ruim 11 jaar in dienst bij de gemeenten Ommen en Hardenberg, een nieuwe start te maken. Het wegwijs worden in een nieuwe organisatie, het leren kennen van nieuwe collega’s en het kennis maken met een nieuwe gemeente heeft me tot nu toe veel energie gegeven. Al met al heeft deze switch me veel gebracht. Ik ging altijd al fluitend naar mijn werk, maar nu fluit ik nét iets harder.