Na mijn studie ben ik, nog ruim in het vorige millennium, begonnen met werken bij de gemeente Zwartsluis. In Zwartsluis had ik een erg brede functie, wat gezien de schaal ook logisch is. Met een binnendienst van ruim 20 fte is per definitie elke functie breed. Een leuke gemeente waar ik veel geleerd en veel heb gedaan op de verschillende terreinen zoals: automatisering, personeels- en salarisadministratie en onderwijszaken. Door de kleine schaal van de gemeente heb ik erg veel geleerd over het reilen en zeilen in een gemeente. De afstand tot burger en bestuur was erg klein; vaak handig, soms lastig.

Na de herindeling van 2001 ben ik in Zwartewaterland begonnen als Coördinator ICT. De onzekerheid van de herindeling en het soms lastige proces om te komen tot de nieuwe gemeenten waren zowel spannend als ook heel leerzaam.

De functie in Zwartewaterland was logischerwijs veel specialistischer dan de baan die ik daarvoor had. Maar omdat ik me bezig hield met informatievoorziening en automatisering waren de werkzaamheden nog steeds organisatie breed. Vanwege de vele ontwikkelingen op het terrein van informatie­voorziening was geen werkdag hetzelfde en bleef de functie boeiend.

De gemeente Zwartewaterland heeft qua ICT een samenwerking gezocht met de gemeenten Staphorst en Dalfsen. Voor mij betekende dit een intensieve periode van samenwerking met mijn directe collega’s van Staphorst en Dalfsen. Hierdoor kreeg ik ook een goed beeld van deze twee gemeenten.

Gezien de samenwerking met de gemeente Dalfsen was het voor mij geen verrassing dat er een vacature in de mail en op de site van Talentenregio verscheen. Omdat ik nog steeds plezierig werk had in Zwartewaterland, heb ik wel getwijfeld of ik zou solliciteren in Dalfsen. Waarom solliciteren op een vergelijkbare functie in een toch wel vergelijkbare gemeente?

Na een enthousiast gesprek met een oud-collega die een vergelijkbare stap had gemaakt, toch besloten om te reageren op de functie.

Na ruim een halfjaar ben ik nog steeds blij dat ik gesolliciteerd heb en dat de gemeente Dalfsen het lef had om mij aan te nemen. Het is een boeiende functie die ik vervul. Belangrijkste voor mij is echter dat ik werk in een nieuwe omgeving. Het is erg verfrissend om samen te werken met nieuwe collega’s in een voor mij nieuwe omgeving. En gelukkig is het beeld wat ik al van Dalfsen had bevestigd: een energieke, dynamische gemeente. Een gemeente die met de tijd mee gaat en organisatorisch de zaken goed heeft geregeld! Een leuke gemeente om voor te werken.

Door de laagdrempeligheid en de zichtbaarheid van Talentenregio heb ik het initiatief genomen om te solliciteren. Door het abonnement op de mail van Talentenregio word je regelmatig gewezen op vacatures, maar ook op interessante bijeenkomsten en seminars. Het enige wat je hier voor hoeft te doen is een profiel aanmaken op de site. Door de mails en de website van Talentenregio word je automatisch getriggerd om zo nu en dan na te denken over je werk en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer dan voldoende reden om gebruik te maken van mogelijkheden van wat Talentenregio te bieden heeft lijkt me.

Harry de Graaf
Stafmedewerker Visie & Strategie