Vanaf 1 februari dit jaar werk ik als HR-adviseur op detacheringsbasis bij de gemeente Zwolle. Deze detachering duurt tot februari 2016. Ik ben voor twee jaar gedetacheerd. Hiervoor werkte ik sinds 2008 ook als HR-adviseur bij de gemeente Raalte.

Ik ben HR-adviseur voor twee verschillende eenheden bij Zwolle, Advies en Faciliteiten en het Shared Service Centre, en adviseer over toepassing van HR-instrumenten, rechtspositie en personele aangelegenheden. Ik werk nu 9 maanden met heel veel plezier bij de gemeente Zwolle. Deze maanden zijn omgevlogen kan ik wel zeggen.

Het was in het begin wel even wennen aan de nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en nieuwe (grotere) organisatie. Ik moest mijn weg vinden in hoe procedures lopen, hoe zitten regelingen in elkaar, hoe is het werk georganiseerd, wie moet ik waar voor hebben. Wennen was ook vooral het kunnen ontleden van de gebruikte afkortingen bij Zwolle. Ik denk dat ik de meeste nu wel ken. Ik ben goed opgevangen door mijn nieuwe collega’s en voelde mij ook direct welkom en thuis. In het begin heeft het me veel energie gekost, vooral ook omdat ik nog geen routine had, feitelijk begin je weer op nul. Ik wilde toch ook wat laten zien.

In vele opzichten lijkt Zwolle wel op Raalte, qua cultuur en hoe er met elkaar omgegaan wordt. Het HR-werk in Zwolle is anders georganiseerd dan in Raalte. In Raalte was ik meer generalist, daar hield ik mij bezig met alle aspecten van het vakgebied daarentegen ben ik in Zwolle meer een specialist. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. De verandering van omgeving heeft mij goed gedaan.

Dat is ook een van de redenen geweest waarom ik eind vorig jaar gereageerd heb op de vacature. In de gesprekkencyclus met mijn leidinggevende spraken we openlijk over mijn ambities, loopbaanstappen en de toekomst. Als HR-afdeling hebben we mobiliteit in Raalte gepromoot en als dan zo’n vacature voorbijkomt. Dan kun je die niet laten liggen. Het was voor mij "de" mogelijkheid om bij een grote gemeente te gaan werken (te ervaren hoe dat is) en bovendien in mijn eigen gemeente (ik woon in Zwolle). Zwolle is een gemeente die vooruitstrevend en vernieuwend is, zeker op het terrein van HRM en het geeft mij een goed gevoel om met mijn kennis/ervaring/vaardigheden daaraan te kunnen bijdragen. Deze stap heeft mij ook weer een impuls gegeven aan mijn eigen ontwikkeling, daar was het mij ook om bedoeld.

Het mooie is dat door de samenwerking in Talentenregio het makkelijker is om een dergelijke stap te maken. Als interne kandidaat heb je gewoon meer mogelijkheden en kansen om bij een andere gemeente te gaan werken. Het is zo eenvoudig, ik heb een profiel aangemaakt, wordt op de hoogte gebracht van aangeboden vacatures en klussen. Ik kan iedereen die ambitie heeft om iets anders doen dit aanraden.

Het voordeel van mijn detachering is dat ik weet dat ik na afloop van deze periode weer terug kan bij de gemeente Raalte. Dat geeft wel een zeker gevoel. Er wordt mij wel eens gevraagd of ik Raalte mis en dan zeg ik nee. En dat komt omdat ik het naar mijn zin heb in Zwolle. Natuurlijk heb ik nog contact met collega’s in Raalte. Maar het voelt af en toe van twee walletjes eten. Formeel is Raalte mijn werkgever, maar ik werk in Zwolle. In het begin was het nog vaak wij in Raalte en nu is dat minder het geval. Het is een proces van hechten en onthechten, waar ik midden in zit. Dat is best een lastig proces. Het gevoel van: bij wie hoor ik nu of voor ben wie ik nu. Een dergelijk gevoel die ik heb als twee van mijn favoriete voetbalclubs PEC Zwolle en FC Groningen tegen elkaar spelen.

Ondanks dat kan ik het iedereen aanraden. Voor mij heeft het heel verfrissend gewerkt. Ik leer andere mensen kennen, een andere manier van kijken (DNA), andere werkwijze en nieuwe inzichten. Kortom: durf te doen!