Ik ben Frank Boer, 22 jaar oud en ik woon in Kampen. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de opleiding Human Resource & Business Management aan de hogeschool Saxion te Deventer. De stage bij de OD IJsselland is mijn derde stage binnen het vakgebied HR.

De insteek van mijn stage is op strategisch vlak bezig zijn met het HR vakgebied. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in een bijdrage op beleidsmatig gebied. Aangezien de OD IJsselland een erg jonge organisatie is, is er op dit gebied nog genoeg te doen. Dit zorgt ervoor dat ik, als stagiair, vervolgens genoeg opties biedt om mee te denken, te ontwikkelen en waar mogelijk te implementeren. Naast een strategische insteek probeer ik zoveel mogelijk mijn begeleider te ondersteunen in de dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan: rechtspositionele vraagstukken en OR vergaderingen maar ook het beantwoorden van vragen over dienstreizen of verlofaanvragen.

Voor mij is de grootste verwondering in mijn tijd bij de OD de laagdrempeligheid op de werkvloer. Natuurlijk is het een overheidsinstelling en moeten sommige zaken bestuurlijk worden geregeld, maar als je als stagiair of als medewerker met ideeën komt krijg je alle aandacht en tijd om dit uit te werken. Ook word je als stagiair serieus genomen in wat je doet en behandeld als volwaardig collega, iets wat lang niet altijd het geval is.

Ik heb bij het zoeken van een stageplek specifiek gezocht naar een non-commerciële organisatie. Mede hierdoor kwam ik bij een overheidsorganisatie terecht. Ik had voorafgaand aan mijn stage geen specifiek beeld van het werken voor een overheidsorganisatie. Wat mij wel verbaast heeft zijn de niveaus van besluitvorming waar men doorheen moet om zaken in gang te zetten. Dit is een hele leerzame ervaring op zich en geeft inzicht in alle belanghebbenden binnen een organisatie.

Ik vind het lastig om andere studenten aan te raden ergens wel of niet stage te lopen bij een overheidsorganisatie. Voor mij was de keuze gebaseerd op mijn eerdere stages en de wens eens iets totaal anders te verkennen. Ik kan het sterk aanraden om een van de stages te gebruiken om binnen de overheid ervaring op te doen en beeld te krijgen bij de (grote) verschillen in het werkveld. De Omgevingsdienst is op dit vlak een perfecte plek om stage te lopen. Het combineert namelijk werken binnen de overheid met werken in een jonge organisatie waar veel ruimte voor verandering, ontwikkeling en eigen inbreng is.

Ineke Steenbergen, stagebegeleider van Frank aan het woord
De stageplek die ik bij de Omgevingsdienst IJsselland beschikbaar had was die van stagiair HRM. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een een 3e- of 4e- jaars stagiair, omdat ik wilde dat de stagiair na een inwerkperiode zelf idu-werkzaamheden kon oppakken en zelfstandig opdrachten/projecten kon doen.

Binnen de OD IJsselland ben ik de enige HR adviseur. Daarom leek het mij fijn om een maatje te hebben om mee te kunnen sparren en om klussen bij neer te leggen. Voordeel is dat een stagiair nog op school zit en de actuele kennis paraat heeft. Een stagiair stelt ook vragen waardoor je soms zelf anders tegen zaken aan gaat kijken.. Kortom, een stagiair heeft een nieuwe verfrissende kijk op zaken. Het heeft me verwonderd dat Frank zich snel heeft ingewerkt en zaken zelfstandig oppakt. Hij is erg pro-actief. 

Ik zou collega’s absoluut adviseren om ook stagiairs in te zetten binnen hun team. Stagiairs zijn prestatiegericht en zetten zich volledig in voor de organisatie. Stagiairs leren snel en zijn goed te kneden omdat zij vaak nog geen eigen werkwijze gecreëerd hebben. Tenslotte zie ik stagiairs als potentiële werknemers van de toekomst.