Eind vorig jaar (2015) heb ik mij aangemeld op de website van Talentenregio. Al snel stond er een vacature op voor bestuurs- en managementassistent bij de gemeente Dalfsen, voor 20 uur per week. Het eerste wat ik dacht…..dit was mijn kans!

In 2010 ben ik begonnen bij de provincie Overijssel in de functie van projectondersteuner bij de eenheid Wegen en Kanalen. Een functie met veel afwisseling en uitdaging. In deze functie was ik 32 uur per week werkzaam voor voornamelijk het project N34 Witte Paal – grens Drenthe. Ik heb een hele leuke tijd gehad bij de provincie Overijssel en veel geleerd van mijn (ex)collega’s. Ik heb mijzelf kunnen ontwikkelen in de functie van projectondersteuning en daar ben ik de organisatie en mijn (ex)collega’s erg dankbaar voor.

Met 2 jonge kinderen en een man als vrachtwagenchauffeur was het flink aanpoten. Tel daarbij de reistijd er boven op en het voelde of ik altijd bezig was. Ik kon dus wel wat meer rust gebruiken en daarnaast zou ik het leuk vinden om wat vaker bij mijn dochter op het schoolplein te staan.

De vacature van bestuurs- en managementassistent was dus een unieke kans. Na een aanpassing van mijn CV, die verouderd was, heb ik een sollicitatiebrief geschreven naar de gemeente Dalfsen. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek met de eenheidsmanager, medewerker personeelszaken en 2 collega’s. Na afloop van het gesprek werd ik gebeld, ik was door naar de 2e ronde. Voor de 2e ronde kreeg ik een opdracht mee en wat vond ik dat spannend! De voorbereidingen waren leuk en leerzaam en tijdens het 2e gesprek mocht ik mezelf presenteren. Ook na dit gesprek waren de medewerkers van de gemeente Dalfsen positief en ik ook!

Op 19 januari was het dan zover, mijn eerste werkdag bij de gemeente Dalfsen. Ontzettend spannend vond ik het, zeker toen ik hoorde dat ik op mijn 2e werkdag de MT vergadering mocht notuleren. Knikkende knietjes had ik. Nu zit ik er alweer een tijdje en de werkzaamheden vind ik leuk en uitdagend en ook bijzonder leerzaam. Ik heb ontzettend leuke collega’s die mij altijd bereid zijn om wat uit te leggen en mijn vragen te beantwoorden. De werkzaamheden die ik nu verricht bestaan uit agendabeheer voor het bestuur en het managementteam, emailbeheer van het bestuur, telefoon­verkeer, voorbereidingen van vergaderingen en bijeenkomsten, ontvangen van bezoek en diverse ondersteunende werkzaamheden.

Ik ben weer een ervaring rijker en ik hoop nog lang werkzaam te zijn voor de gemeente Dalfsen. Daarnaast heb ik meer rust gevonden in mijn privésituatie doordat ik deze kans met beide handen heb aangegrepen.

Of ik Talentenregio zal aanraden bij collega’s, mijn antwoord is volmondig “JA”. Talentenregio biedt je nieuwe kansen binnen de overheidssector en ik denk dat iedereen blij mag zijn dat er zo’n mooi initiatief bestaat!

Eline Kruitbos