Mieke de Vries is 24 jaar en sinds september 2016 werkzaam als trainee binnen Talentenregio.

Over haar ervaringen vanaf september schrijft zij:

Na een  bachelor communicatie-en informatiewetenschappen en een master communicatie, beleid en management te hebben afgerond wilde ik niets liever dan mijn opgedane kennis in de praktijk brengen. Makkelijker gezegd dan gedaan.. Wat je op dit moment als net afgestudeerde heel vaak hoort is: “te weinig ervaring”. Ik solliciteerde dapper verder, maar een baan vond ik niet. Best vreemd eigenlijk, want tegelijkertijd roepen veel organisaties dat ze jong talent binnen willen halen. Wat de zoektocht voor mij nog lastiger maakte, is dat ik niet een duidelijk doel voor ogen had van wat ik precies wilde in een functie. 
 

Waar ligt mijn hart?
Ik had tijdens mijn studie zo veel gelezen en geleerd, waar ligt mijn hart? Bij voorkeur in een overheidsfunctie, dat had ik wel ontdekt tijdens mijn masteropleiding. En toen kwam Talentenregio op mijn pad, waar een combinatie van werken en leren werd aangeboden en waar ik in een heel breed netwerk ervaring op zou kunnen doen, om zo te ontdekken wat mijn droombaan is. Precies wat ik zocht. 
 

Vragen stellen
Na een paar spannende selectierondes was daar het verlossende telefoontje: ik mocht aan de slag als trainee! Dit houdt in dat ik vanaf september 2016 twee jaar werkzaam ben binnen Talentenregio, samen met 19 andere trainees. In die periode werk ik aan drie projecten. Elk project duurt acht maanden.  Op dit moment ben ik bezig met mijn eerste klus, bij gemeente Zwartewaterland. Ik ben onderdeel van de HR-afdeling en leg op het moment van schrijven de laatste hand aan een nieuw strategisch HR beleid. Een enorme uitdaging, waar ik me helemaal op kan storten en ook veel ruimte krijg om mijn eigen ideeën toe te passen en veel vragen te stellen. Bovendien is het een leuke gedachte dat dit beleid de komende jaren volop gebruikt gaat worden en vernieuwing in de organisatie stimuleert.
 

Wat wil je worden?
Ook van mijn mede-trainees die bij andere organisaties geplaatst zijn hoor ik positieve verhalen. Vaak vragen mensen om mij heen: “Maar wat wil je nou eigenlijk worden?” Ik moet ze het antwoord daarop schuldig blijven, en dat zal de komende jaren nog wel zo blijven denk ik. Het begin van mijn loopbaan is een ontwikkelproces waarin ik dat ga ervaren, en die kans krijg ik bij Talentenregio ook. 
 

Grote ambities
Met mijn communicatie-achtergrond had ik niet gedacht in een HR-functie terecht te komen, maar ik vind het ontzettend interessant, leer elke dag weer en heb het hier naar mijn zin. Voor nu zeg ik: ik wil doorgroeien naar een adviserende rol. Maar mijn ambities zijn groot, wie weet vind ik mezelf straks terug in de rol van eenheidsmanager. Het leuke aan het traineeship is dat ik vanaf eind mei 2017 een andere opdracht ga doen en aan weer aan een heel ander onderwerp kan ruiken. Zo doe ik als trainee een brede ervaring op en heb ik straks een prachtige basis voor de rest van mijn carrière. Daarnaast organiseert Talentenregio regelmatig leerdagen voor ons als trainees, waardoor je veel leert over het werken in een gemeente en je eigen functioneren. Deze kennis kun je gelijk toe passen tijdens je opdracht. Een ideale combinatie dus!​

Meer verhalen van trainees