Dag, mijn naam is Emmily Bruggeman en ben sinds april 2015 werkzaam bij de Bestuursdienst Ommen - Hardenberg als medewerker op de afdeling Publiekszaken. Ik wil graag met jullie delen welke rol Talentenregio heeft gespeeld in mijn (nog zeer korte) carrière binnen gemeenteland.  

Ik ben als stagiaire begonnen bij de gemeente Dalfsen. Ik volgde de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent en was hiervoor op zoek naar een afstudeerplek. Werken bij een gemeente heeft mij altijd al leuk geleken en was dan ook gericht op zoek naar een plekje bij een gemeente. Toen ik in Dalfsen op sollicitatiegesprek mocht komen en daarbij ook nog werd aangenomen was ik door het dolle heen. Ik werd tijdens mijn stage begeleid door Marielle Peters. Marielle heeft mij onder haar hoede genomen en heeft er een onwijs uitdagende stage van gemaakt. Ze had een stageplan opgesteld waarbij veel facetten van het vak binnen een gemeente aan de orde zijn gekomen.

Ik werd tijdens de stage ingezet op de verschillende afdelingen zoals het directiesecretariaat, publiekszaken, de griffie en financiën. Door het werken op deze afdelingen heb ik een goed beeld kunnen krijgen van een gemeentelijke organisatie.

Nadat ik mijn diploma had behaald aan het eind van de afstudeerperiode kwam er in de gemeente Dalfsen een vacature vrij binnen de afdeling Publiekszaken. Ik had daar tijdens mijn stage ook gewerkt en ik vond het een hele leuke afdeling plus, dat ik het ook nog heel leuk werk vond. Vandaar dat ik solliciteerde en aangenomen werd op basis van een tijdelijk contract. Ik heb op de afdeling Publiekszaken gewerkt tot maart 2015.

Omdat het ging om een tijdelijke aanstelling heb ik natuurlijk regelmatig de site van Talentenregio bezocht om te zien of er wat ”vasters” op mijn pad kwam. Toen ik zag dat de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg op zoek was naar een medewerker op de afdeling Publiekszaken voelde dit direct als de kans voor mij en heb ik gesolliciteerd naar deze functie.

Ik wist natuurlijk dat ik nog niet over jaren ervaring  beschikte maar voelde mij goed op mijn plek in Publiekszakenland en onder het motto “Niet geschoten is altijd mis” heb ik een brief geschreven en mocht ik op gesprek komen. Ik had een goed gevoel over mijn sollicitatiegesprek maar vond het wel onwijs spannend. Vooral de tijd tot het verlossende telefoontje vond ik een ramp. Gelukkig kreeg ik al snel de mededeling  van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg dat ik was aangenomen.

Omdat ik al enige ervaring had met Publiekszaken zou het een gecombineerde functie worden. Deels telefonie (KCC) deels Publiekszaken (balie). Mijn geluk kon niet op, ook nog de gecombineerde (droom) functie. Perfect!

Eind maart liep mijn contract af bij de gemeente Dalfsen en april ben ik begonnen bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. De overgang van Dalfsen naar de Bestuursdienst was gelukkig niet zo heel groot. De gemeenten lijken wel op elkaar, vooral de programma`s waar mee gewerkt wordt zijn nagenoeg gelijk dus dat voelde direct al vertrouwd.  

Met dank aan Talentenregio heb ik nu een onwijs leuke baan met leuke collega`s binnen de Bestuursdienst Ommen – Hardenberg. Ik raad alle collega’s aan om ook een profiel aan te maken op www.talentenregio.nl. Je krijgt regelmatig updates over nieuwe vacatures, klussen en cursussen. Je krijgt dit op je werk mail toegestuurd dus hoe handig kan het zijn.