In het voorjaar van 2017 heb ik meegedaan aan de training Baas in je eigen loopbaan. Ik was wat zoekende na een sollicitatiepoging in het najaar van 2016, waarbij ik de nieuwe baan in principe had, maar uiteindelijk mijzelf heb teruggetrokken. Tijdens de training kwam ik er achter dat ik toen de juiste keus heb gemaakt. Ook kwam ik er achter dat ik het bij de gemeente Olst-Wijhe heel goed naar mijn zin heb, maar dat ik enorm behoefte hebt om eens ergens anders te kijken.

Door middel van allerlei oefeningen, opdrachten en een eindpitch (die ik heb gegeven aan de burgemeester van de gemeente Kampen) was voor mij redelijk duidelijk welke richting ik op zou willen en welke stappen ik zou moeten zetten om daar te komen.

Super fijn was dat er zowel tijdens de training als na de training coachings gesprekken plaatsvonden. Die hebben mij geholpen om de juiste stappen te zetten om verder te komen.

In september 2017 kwam een hele mooie vacature bij de provincie Gelderland voorbij via “Werken in Gelderland” (net zoiets als Talentenregio). De vacature was voor een jaar op detacheringsbasis en sprak mij, op alle vlakken, aan.  Ik heb geschreven en ben het geworden. Enthousiast vertelde ik mijn teamleider over mijn plannen. Mijn enthousiasme deelde zij niet helemaal. Begrijpelijk want binnen onze gemeente werken vooral een-pitters dus interne vervanging is meestal heel lastig of zelfs onmogelijk. Met name omdat het “maar” om een jaar gaat. Dat besef ik mij goed en daarom vind ik het dan ook super dat het toch allemaal rond is gekomen.

Mijn takenpakket wordt verdeeld over twee collega’s die vanuit een ander team deels doorstromen naar mijn huidige team en door een collega van een andere gemeente die door de komst van de Omgevingsdienst IJsselland voor een deel zijn werkzaamheden kwijt raakt.

Zo zijn er dus door mijn tijdelijke vertrek drie mensen die ook de kans krijgen om door te groeien! En ik…ik ga op 2 januari 2018 vol goede moed en met veel plezier aan het werk bij de provincie Gelderland.

Christel Akkerman

 

8 maart 2018 start een nieuwe training Baas in eigen Loopbaan.