Chantal werkt momenteel 1 dag in de week bij HR Dalfsen en de rest van de week bij team PSA in Raalte (DOWR).

Wat daaraan vooraf ging:

Chantal is begonnen bij de gemeente Olst-Wijhe. Al voor de samenwerking met de gemeente Deventer, Olst Wijhe en Raalte (DOWR) van start ging, heeft Chantal een klus gedaan in Deventer. “Al op voorhand, om daar alvast eens in de keuken te kijken.”. Na eerst een detacheringsperiode is de hele PSA-groep DOWR sinds maart 2015 in dienst van de gemeente Raalte. In Raalte werkt Chantal bij de helpdesk.

Op de site van Talentenregio stond een HRM-klus, als vervanging tijdens zwangerschapsverlof, voor 36 uur bij de gemeente Dalfsen. Deze klus heeft Chantal wel zien staan, maar gedacht dat zijn te veel uren, zeker nu ik thuis met een verbouwing zit. Maar Chantal werd gebeld door de gemeente Dalfsen of ze interesse had in deze klus. Twee oud-stagiaires uit Olst-Wijhe werken in Dalfsen bij team HR en kenden Chantal goed. Zodoende kwam ze op gesprek in Dalfsen en is (na overleg met haar leidinggevende in Raalte) afgesproken dat ze voor 28 uur per week in Dalfsen aan het werk zou gaan. Conclusie van Chantal: “altijd lief zijn voor stagiaires”, kijk eens wat een kans ik nu heb gekregen. Qua timing was het wel lastig, de klus begon midden in de vakantieperiode. Vanaf augustus 2016 tot en met februari 2017 heeft Chantal de volledige klus gedaan.

Binnen DOWR was Raet al geïmplementeerd, in Dalfsen moest dat nog plaatsvinden, dit was natuurlijk ook interessant voor beide partijen. Chantal doet in Dalfsen ondersteunende klussen op HR-gebied, voor de salarisadministratie en de adviseurs. Het werk lijkt wel op het werk voor DOWR, maar alles werkt in Dalfsen weer anders. Chantal: “je kunt van elkaar leren, dat is het mooie van zo’n klus. Je komt informatie brengen en je haalt informatie. Heel leerzaam. Als je concludeert dit is handiger/efficiënter, dan kun je dat aangeven. Hier heb ik een leuk formatje voor, daar kun je misschien wat mee; je wisselt echt informatie uit; dat is uiteindelijk het hele leuke ervan.”

Chantal geeft aan dat ze wel erg gesteund is in Raalte door haar collega’s en leidinggevende om deze kans te benutten. Haar uren in Raalte zijn opgevangen door collega’s die extra uren hebben gedraaid. Ze geeft aan het heel fijn te vinden dat je dat samen zo op kunt lossen.  “Je merkt gewoon dat niet altijd ja gezegd wordt tegen een detachering. Ik heb die kans wel gekregen en dat vind ik wel heel leuk.”

Chantal vond het heel fijn zich volledig op de klus in Dalfsen te kunnen werpen, maar vindt het nu ook fijn dan ze de combi kan doen. De maand januari heeft ze al weer 8 uur extra per week in Raalte opgepakt en vanaf februari alleen de maandag in Dalfsen en de rest van de uren voor DOWR. “Op 2 plekken werken maakt je scherper, het bijt elkaar niet.”

Chantal heeft eigenlijk geen nadelen ervaren van deze detachering. Juist meer de voordelen dat je van elkaar kunt leren.

Chantal noemt bij heel veel studenten of sollicitanten de naam Talentenregio. Als studenten bijvoorbeeld aan haar vragen of er een stage- of werkervaringsplek in de gemeente is en er zijn geen mogelijkheden, dan noemt Chantal altijd kijk eens verder, kijk eens op de www.talentenregio.nl of neem contact op. Het is een samenwerkingsverband van 20 organisaties, dat geeft veel meer kansen. Studenten hebben dan het gevoel dat je met ze meedenkt en niet alleen maar afwijst. Ook om naambekendheid te geven aan Talentenregio. 

Chantal is een perfecte ambassadeur voor Talentenregio, als mobiliteitsvoorbeeld en als enthousiasteling over Talentenregio.

Dus op de vraag: zou je collega’s uit de regio aanraden om een profiel aan te maken op www.talentenregio.nl  en gebruik te maken van de mogelijkheden die Talentenregio biedt? “Natuurlijk, het is zonde wanneer je geen gebruik maakt van de mogelijkheden die Talentenregio biedt. “

“Je doet wel een mooie ervaring op om eens ergens te kijken of het te combineren. De combinatie bevalt haar ook goed. Je blijft scherper, je pikt alles op van twee werelden. Je merkt ook dat mensen sneller de connectie zoeken, dat zeg ik hier ook altijd, je moet nooit het wiel zelf uitvinden als  er al iets gecreëerd is, je moet wel de connectie zoeken met andere gemeenten.”