Ik kom van de gemeente Zwartewaterland waar ik sinds 1999 in dienst bent. Voorheen was dit gemeente Genemuiden. Hier ben ik begonnen bij Bouw en Woningtoezicht als administratief medewerkster en verleende o.a. precario vergunningverlening. Later ging ik steeds meer ondersteunende werkzaamheden voor de manager doen en ben een cursus managementassistente gaan volgen. 

Na de cursus succesvol te hebben afgerond, wist ik dat ik hier in verder wilde. Helaas was er op dat moment geen ruimte om dit binnen de gemeente Zwartewaterland uit te breiden. Bij de gemeente Zwartewaterland heb ik met heel veel plezier gewerkt en het voelt als één familie. Toch wou ik mij verder ontwikkelen en ga je rond kijken en dan is Talentenregio een uitkomst! Je hoeft je baan (nog) niet op te zeggen maar kunt op deze manier bij een andere organisatie binnen kijken en ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Je talent laten zien bij een andere organisatie in de regio.

Zo heb ik vorig jaar gesolliciteerd via Talentenregio bij de gemeente Hattem voor een tijdelijke functie van 28 uur op het bestuurssecretariaat ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Helaas zat mijn klus er in september 2016 weer op, wat ik heel jammer vond. 

In december 2016 stond er weer een functie op de website van Talentenregio voor 28 uur op het bestuurssecretariaat in Hattem. Dit keer voor vervanging van een collega die ook via Talentenregio een andere klus ging doen. Ik greep mijn kans en heb weer gesolliciteerd, ben aangenomen en gedetacheerd voor een jaar met kans op vast dienstverband. Momenteel werk ik 3,5 dag en zit ik met nog 2 collega’s op een kamer. We werken alledrie voor verschillende bestuurders maar bij afwezigheid kunnen we elkaar goed vervangen. Het bevalt mij prima! Het is toch wel bijzonder dat je door middel van Talentenregio twee keer bij dezelfde gemeente gedetacheerd wordt. Waar het goed is komt men terug zeggen ze toch? ;-)

Bij de gemeente Hattem heb ik me vanaf het begin thuis gevoeld. Mensen zijn hier erg gemoedelijk en er heerst een goede sfeer. Het is net als de gemeente Zwartewaterland geen grote gemeente wat ik persoonlijk een voordeel vind. De lijnen zijn kort. Tuurlijk is het in het begin wennen, je begint voor je gevoel weer op nul. Afdelingen die je niet kent, wie is wie en welke functie heeft welke persoon. Systemen die net weer anders werken. Het maakt je even weer bewust van hoe je iets doet. Wat eerder automatisch ging, moet je nu weer even over nadenken. Maar ook dat went snel. Het voordeel dat ik voor de tweede keer gedetacheerd ben naar dezelfde gemeente is dat je gelijk weer aan de slag kunt zonder een lange inwerkperiode. Je weet in grote lijnen al wat er speelt. 

Ik zou andere collega’s zeker aanraden om een profiel aan te maken bij Talentenregio! Het kan je toekomst verrijken en nieuwe kansen bieden. Al is het alleen al om mooie ervaringen op te doen en nieuwe contacten op te doen.