Mijn naam is Benjamin Veuger, 21 jaar en ik woon in Zwolle. Ik ben tweedejaars student Human Resource Management aan Hogeschool Windesheim en ik loop momenteel stage bij de gemeente Meppel. Ik houd me bezig met o.a. het organiseren van de introductiedag voor nieuwe medewerkers, incompany trainingen, het voeren van sollicitatiegesprekken en ik ondersteun bij dagelijkse HR werkzaamheden.

Tijdens mijn stage merk ik dat de gemeente een organisatie is waarin veel disciplines samenwerken. Hierdoor maak ik kennis met allerlei thema’s. Dit zorgt voor een veelzijdige stage. Daarnaast is er een informele en persoonlijke sfeer bij de gemeente Meppel, die mij aanspreekt. Stage lopen bij de gemeente Meppel is flexibel werken. Je kunt elke dag zelf een werkplek kiezen op de afdeling, waardoor je met veel collega’s contact kunt maken. Ook deel je je uren flexibel in, zo kun je stage combineren met een bijbaan of andere activiteiten.

Voordat ik bij de gemeente stage ging lopen, had ik verwacht dat iedere medewerker zijn eigen werkzaamheden uitvoert en dat de gemeente niet te maken heeft met veel ontwikkeling. Ook verwachtte ik een redelijk formele sfeer. Dit beeld heb ik bij moeten stellen, want de gemeente Meppel is volop in ontwikkeling en vraagt van medewerkers dat ze blijven leren en ontwikkelen. Het is erg interessant om stage te lopen bij een gemeente vanwege de informele sfeer en ruimte die je krijgt als stagiair om te leren en initiatief te nemen.

Ik wil andere studenten zeker aanraden om stage te lopen bij een gemeente! Stage lopen bij de gemeente, gemeente Meppel in mijn geval, is leuk, afwisselend en erg leerzaam. Er is een informele sfeer, ruimte voor eigen initiatief en je kunt meedenken over actuele thema’s die spelen in de organisatie. Ik leer veel over diverse onderwerpen zoals werving en selectie, opleiding en ontwikkeling en vitaliteit.

Tineke van de Water, stagebegeleider van Benjamin aan het woord

Bij de gemeente Meppel bieden we sinds 2001 stageplaatsen aan voor HBO-studenten HR. De studenten werken mee aan de opdrachten en taken waar ons team voor staat. Ze zijn volwaardig lid van ons team en houden zich vooral bezig met werving en selectie, het organiseren van opleidingsactiviteiten en introductie voor nieuwe medewerkers. Ook verrichten ze onderzoek naar bijvoorbeeld stagebeleid, gesprekscyclus of een andere wijze van introductie.

Stagiaires zijn voor ons een waardevolle toevoeging van het team, ze hebben vernieuwende ideeën en ondersteunen ons bij ons werk. Daarom werken wij graag met stagiaires. Benjamin gaat heel makkelijk om met technologie en hoe dat je kan helpen bij het werk.  

Ik zal zeker collega’s aanraden om stagiaires in te zetten in het team. Als organisatie heb je zo de kans om het beeld over de organisatie bij te stellen en zo het imago van de overheid te verbeteren. Daarnaast is het leuk om jonge mensen te begeleiden en te zien groeien tijdens de stageperiode. Verder kunnen ze je veel werk uit handen nemen.