Eva Niens had een mooie quote boven haar sollicitatiebrief staan. Nu ze een paar maanden als trainee aan het werk is schrijft ze het volgende:

De bovenstaande quote verwoord goed wie ik ben. Ik kijk altijd naar het positieve, werk hard en wil mijn doelen behalen. 


Kennis verbreden
Na het afronden van mijn studie merkte ik dat ik mijn kennis wilde verbreden en mezelf graag wilde ontwikkelen. Ik heb een brede interesse en wil ontdekken waar mijn talenten liggen. Daarom nam ik het besluit om te solliciteren naar he​t traineeprogramma van Talentenregio.  


Veel nieuwe dingen zien
Het traineeship biedt mij de kans om ervaring op te doen binnen de gemeente. Je wordt als trainee bij diverse projecten betrokken, waardoor je veel verschillende dingen ziet. Daarnaast is het erg fijn om ondersteunende opleidingsdagen te volgen met de andere trainees. We leren veel van elkaar en van de trainingen.  


Financien
Mijn eerste opdracht is bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Ik ben werkzaam op de afdeling financiën en ik houd mij voornamelijk bezig met financieel gerelateerde projecten, zoals procesbeschrijvingen, een onderzoek naar de P&C cyclus en  risicomanagement.  


Bijdragen aan veranderingen
Ik zie dit traject als een mooie start van mijn carrière. Na deze twee jaar hoop ik een bijdrage te hebben geleverd aan de veranderingen binnen de overheid.

 

Meer verhalen van trainees