Overslaan en naar de inhoud gaan

Financieel traineeprogramma

Wil jij jouw financiële talenten inzetten bij een overheidsorganisatie? Ga de uitdaging aan met Talentenregio en word onze nieuwe financial trainee!

Werving financiële talenten

In oktober 2022 gaan wij van start met een nieuw traineeprogramma! En niet zomaar een, deze keer starten wij namelijk een traineegroep speciaal voor financiële talenten. Ontdek jij samen met ons het financiële vak binnen de overheid?

In het tweejarig programma krijg je een inhoudelijke baan bij één van de 26 Talentenregio-organisaties en volg je daarnaast een waardevol en intensief ontwikkelprogramma, gericht op alle financiële aspecten binnen de overheid. Naast vakinhoudelijke trainingen, volg je ook een persoonlijk ontwikkelprogramma, zodat je na 2 jaar als volwaardig financieel adviseur aan de slag kan, met een berg aan (persoonlijke) ervaringen. 

Wat ga je doen? 

Je gaat voor 2 jaar aan de slag als financial trainee bij één van onze 26 overheidsorganisaties. Je zal ongeveer 3 dagen in de week bezig zijn met jouw werkzaamheden bij de organisatie. Gemiddeld zijn 2 dagen gereserveerd voor het ontwikkelprogramma, bestaande uit trainingsdagen en inhoudelijke opdrachten. 

Werken voor de overheid betekent werken voor een organisatie waar jij de kans krijgt om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en alle vraagstukken die daarbij horen. Jij bent de verbindende factor tussen de samenleving en wat er speelt binnen de overheid, zelfs op cijfermatig niveau. Staat maatschappelijke betrokkenheid bij jou hoog in het vaandel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Je krijgt de kans om je te verdiepen in actuele financiële vraagstukken, het politieke speelveld te ontdekken én inhoudelijk meer kennis te vergaren op financieel gebied. Per organisatie kunnen de aandachtsgebieden verschillen.

Financieel adviseur, auditor of financieel data specialist

De vacatures zijn gecategoriseerd in 3 rollen. Spreekt één van deze rollen je aan? Dan is het zeker een aanrader om te solliciteren. Mocht je nog geen beeld hebben bij de rollen, voel je vrij om je alsnog aan te melden en samen met ons te ontdekken wat bij jou past!

Financieel adviseur (generalist)
Ben jij er klaar voor om als echte allround financieel adviseur aan de slag te gaan? In deze rol ga jij aan de slag als junior financieel adviseur, met als doel alle facetten van het financiële vakgebied en het adviseurschap onder de knie te krijgen. 

Auditor / Interne controller
Wil jij het geweten zijn van de organisatie en ligt jouw interesse bij audit en interne controle binnen de overheid? Dan word jij blij van de rol van auditor/intern controller! In 2 jaar tijd leer jij processen binnen de overheid te auditen en krijg je de kans om als interne accountant op te treden.

Financieel data specialist
Is financiële data jou op het lijf geschreven? Dan ben je met deze rol aan het juiste adres! In deze rol komen cijfers en de financiële interpretatie ervan samen. Kies je voor deze rol, dan leiden we je in no time op tot data specialist.

Ga jij met ons de uitdaging aan?

Ben jij er klaar voor om een vliegende start te maken in jouw financiële carrière? Solliciteer direct of neem contact met ons op voor meer informatie via trainee@talentenregio.nl

Contact

Zit het antwoord op jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen of wil je meer informatie over het financieel traineeprogramma? Neem dan gerust contact met ons op via trainee@talentenregio.nl of via 0529 - 438 900.

Wil jij ook ervaren hoe leuk het is om te werken voor de overheid? Houd dan onze website en LinkedIn-pagina in de gaten!

Ben jij er klaar voor om de ambtenaar van de toekomst te worden?

Talentenregio-trainees op politieke excursie door Den Haag

In de eerste week van oktober ging een van de Talentenregio-traineegroepen op politieke excursie door Den Haag. De politieke excursie is een onderdeel van het persoonlijk ontwikkelprogramma. In 3 dagen leerden de 7 trainees alle ins & outs van deze politieke stad, bezochten de Tweede Kamer én gingen in gesprek met lobbyisten van verschillende provincies.

Lees hier het hele verhaal